Stellantis dezminte zvonurile despre Maserati. Marca italiană nu va fi vândută

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a confirmat oficial că nu va vinde marca Maserati. Anunțul vine la câteva zile după ce au apărut zvonuri că marca italiană ar putea fi vândută din cauza dificultăților financiare.

Maserati va rămâne sub umbrela celor de la Stellantis și nu va fi vândută către nimeni. Anunțul a fost confirmat oficial de către grupul multinațional, la câteva zile după ce apăruseră mai multe zvonuri că marca italiană ar putea fi vândută din cauza rezultatelor financiare slabe din acest an.

„Stellantis nu are nicio intenție de a vinde marca Trident, așa cum nu are nicio intenție de a agrega Maserati cu alte grupuri de lux italiene”, se arată un comunicat oficial la grupului multinațional. „Stellantis reiterează angajamentul său necondiționat față de viitorul luminat al mărcii Maserati ca singura marcă de lux dintre cele 14 mărci Stellantis”, mai precizează comunicatul oficial.

În prima jumătate a acestui an, Maserati a vândut circa 6500 de mașini la nivel mondial, o scădere de 50% față de aceeași perioadă din 2023. Mai mult, Carlos Tavares, șeful Stellantis, a amenințat cu desființarea mărcilor neprofitabile din cadrul grupului.

Deși nu a fost menționat explicit, Maserati era vizat de această amenințare din partea lui Tavares.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Primul desființat ar trebui chiar Tavares, nu justifică absolut deloc cele 40 milioane dolari bonus luate pe 2023, sunt convins ca va lua baban și pe 2024 .

    Nu va vinde Maserati, dar e pe minus cu 50% anul acesta, dar brandurile care nu mai aduc bani vor fi desființate, adică preferă sa dispară, ca nici investiții n-au făcut .

    Maserati nu merită asta, iar cea mai bună curte in care sa ajungă ar fi la Ferrari .
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru