Stellantis depune un proces federal împotriva UAW din cauza amenințărilor cu greva

de Silvian Irimia
Marti, 08.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis a inițiat un proces federal împotriva Sindicatului Muncitorilor din Industria Auto (UAW), acuzând sindicatul că a încălcat contractul prin amenințarea cu greva din cauza întârzierilor în investițiile planificate de companie.

Stellantis dorește să facă UAW și filiala locală a sindicatului răspunzătoare pentru orice pierderi potențiale de venituri și alte daune rezultate din pierderea producției cauzată de o eventuală grevă.

Joi, mai mulți membri UAW, de la centrul de distribuție de piese din Los Angeles al Stellantis, au votat pentru a solicita autorizarea unei greve, dacă producătorul și sindicatul nu pot soluționa o plângere legată de investițiile planificate ale companiei.

Președintele UAW, Shawn Fain, a declarat că Stellantis a încălcat contractul prin retragerea angajamentelor de investiții, dar compania a afirmat că toate investițiile au fost întotdeauna subiecte condițiilor pieței și că cererea de vehicule electrice a încetinit de când s-a semnat acordul.

În 2023, Stellantis a fost de acord, ca parte a contractului cu sindicatul, să investească 1.5 miliarde de dolari în fabrica de asamblare din Belvidere, Illinois, pentru a construi modele pick-up până în 2027.

Aceasta făcea parte din planurile de investiții totale de 19 miliarde de dolari ale producătorului auto.

În august, Stellantis a recunoscut că amână unele dintre aceste investiții din cauza condițiilor economice, dar a declarat că rămâne ferm angajată față de promisiunile sale.

În august, UAW a declarat că unele dintre filialele sale locale, care reprezintă zeci de mii de lucrători de la Stellantis, se pregăteau să depună plângeri și ar putea declanșa o grevă națională, acuzând producătorul auto că nu și-a respectat angajamentele de producție.

via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru