Stellantis este, oficial, cea mai profitabilă marcă din industria de automobile în momentul de față. Rezultatele financiare finale pentru anul 2023 relevă faptul că grupul multinațional a înregistrat un profit operațional de 24.3 miliarde de euro, cel mai mare dintre toate mărcile care și-au prezentat rezultatele financiare. Asta înseamnă că Stellantis a avut un profit operațional mai mare cu 340 de milioane de euro față de nivelul înregistrat în 2022.
De asemenea, grupul multinațional a avut un profit net de 18.63 miliarde de euro în 2023. Prin comparație, în 2022, Stellantis a obținut un profit net de 16.78 miliarde de euro.
Locul 2 în acest clasament este ocupat de Grupul Volkswagen, cu un profit operațional de 22.6 miliarde de euro și cu un profit net de 17.9 miliarde de euro. Podiumul este completat de Grupul Mercedes-Benz, care a raportat un profit operațional de 19.66 miliarde de euro, respectiv un profit net de 14.5 miliarde de euro în 2023.
Trebuie precizat că aceste rezultate sunt provizorii, deoarece nicio marcă japoneză nu a publicat rezultatele financiare finale pentru anul 2023.
Este de așteptat ca Toyota să ocupe prima poziție, având în vedere că, în 2022, grupul japonez a raportat un profit operațional și net mai mare decât Stellantis.Între timp, în ceea ce privește profitul operațional, clasamentul primelor 10 mărci este completat astfel: BMW (18.48 miliarde de euro), General Motors (11.47 miliarde de euro), Hyundai (10.7 miliarde de euro), Ford (9.63 miliarde de euro), Kia (8.22 miliarde de euro), Tesla (8.22 miliarde de euro), Renault (4.12 miliarde de euro) și Ferrari (1.62 miliarde de euro).
În clasamentul profitului net, ordinea arată astfel: Tesla (13.87 miliarde de euro), BMW (12.17 miliarde de euro), General Motors (9.34 miliarde de euro), Hyundai (8.69 miliarde de euro), Kia (6.22 miliarde de euro), Ford (4.02 miliarde de euro), Renault (2.32 miliarde de euro) și Ferrari (1.26 miliarde de euro).
via Economica
Nu stiu cum se calculeaza profitul operational si ala net, dar la Tesla ceva da cu virgula, cum au reusit ei sa scoata 13.87 net din 8.22...
Este complicat de explicat profitul operațional, in mare, din vânzări si venituri directe se scad costurile de producție, costuri operațional-administrative, amortizare și depreciere. Aici nu se iau in calcul veniturile indirecte(care pot proveni din vânzări ale unor active sau investiții)
Profitul net se calculează: din toate veniturile (se iau în calcul și veniturile indirecte, care pot proveni din vânzări ale unor active sau investiții) scăzând absolut toate costurile, inclusiv taxele și impozitele.
Operating profit and net profit are two different measures of a company's profitability. Operating profit is a company's profit after all expenses are taken out except for the cost of debt, taxes, and certain one-off items.Net profit is the profit remaining after all costs incurred in the period have been subtracted from revenue generated from sales. Differences between operating profit and net profit:
- Net profit is often used by investors and analysts to evaluate a company’s overall financial performance, while operating profit is often used by managers to identify areas for improvement in a company’s operations.
- Net profit is affected by a company’s financial decisions, such as borrowing money or paying dividends.
- Operating profit is a company’s income minus operating expenses like administration costs, rent, insurance and employee salaries.
- Gross profit is the amount a business has earned minus the direct costs of manufacturing or the cost of goods sold. Operating profit is the amount of the gross profit minus operational costs.
Bietii de ei, cum or supravietui... 24 miliarde profit in 2022,
24 miliarde profit in 2023...
Merita clar mii de euro pomana la ficare electrica vanduta...
Hai aplauze susținute.