SPANIA: Gratuitate pe viaţă cu transportul în comun dacă îţi casezi maşina
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Autorităţile unui oraş din Spania au găsit o soluţie ingenioasă la problema ambuteiajelor în trafic. În loc să taxeze suplimentar accesul cu maşina în centru sau orice fel de interdicţie sau restricţie de acest gen, autorităţile din Murcia le propun localnicilor să-şi caseze maşinile. În schimbul casării unul vehicul funcţional, care are toate actele în regulă şi drept de circulaţie, cetăţenii primesc gratuitate pe viaţă pe mijloacele de trasport în comun din oraş. Vedeta sistemului de trasport în comun din Murcia este un sistem de tramvaie, menit să reducă cozile de la semafor şi poluarea aferentă.
"Scopul nostru a fost scoaterea din circulaţie a unor maşini graţie beneficiilor ecologice pe care le aduce această acţiune. Acceptăm doar maşini funcţionale, nu vehicule bune de casat, deoarece acelea nu ar fi fost folosite oricum", a declarat Severiano Arias, directorul societăţii Murcia Transvia.
Inspiraţi de automobilele proaspăt-donate, cei din Murcia au creat veritabile statui auto cu acestea, ironizând cozile la care se supun unii automobilişti doar pentru privilegiul de a traversa oraşul la bordul propriului autoturism. Cei de Murcia au implicat şi social media în acţiune, dezmembrând unele automobile piesă cu piesă pe internet, pe măsură ce se adunau postări legate de acel subiect.
Numărul de vehicule casate până în prezent nu a fost încă specificat.Jose Luis Rodriquez Zapatero, PrimMinistrul Spaniei, a propus un plan de convertire a vechilor cabine telefonice în staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. Mai mult decât atât, clienţii acestor vehicule primeau un bous de 6.000 de euro din partea statului. Proiectul a fost anulat după ce au fost vândute doar 20 de unităţi în trei luni.
Via | Telegraph
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Aceștia sunt finaliștii pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Dacia Duster pe listă
- Noul Audi A5L debutează în China: ampatament lung și formă de sedan clasic
- Prima imagine cu interiorul noului Hyundai Ioniq 9
- Noul Hyundai Elantra N TCR Edition: versiune inspirată de cursele de turisme
- Noul BMW iX3 Neue Klasse, dezvăluit într-o serie de imagini patent
Cred ca este o ideie buna dar nu va avea succes!!