Skoda Superb Sleeper Edition: exemplar unicat cu 477 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Skoda din Marea Britanie a ținut să aibă în flota de presă un exemplar unicat denumit Superb Sleeper Edition. Bazat pe un Superb Combi, modificat, acesta oferă 477 de cai putere și 661 Nm.

Pentru a marca succesul de care s-a bucurat nava amiral Superb, de-a lungul anilor, divizia Skoda din Marea Britanie a ținut să dezvolte un exemplar unicat bazat pe un Superb Combi din a treia generație.

Denumit Superb Sleeper Edition, acesta poartă semnătura specialiștilor RE Performance. Echipa care a stat în spatele recordului de viteză stabilit în 2011 de o Skoda Octavia pe celebrul Bonneville Salt Flats. Mașina respectivă, modificată special, a atins atunci 365 de km/h.

La baza acestui exemplar unicat Sleeper Edition se află un Superb Combi 2.0 TSI cu 280 CP și sistem de tracțiune integrală. Cei de la RE Performance au instalat un turbo mai mare, au revizuit sistemul de alimentare, de admisie și cel de răcire.

În urma acestor modificări, motorul de 2.0 litri a ajuns să dezvolte 477 de cai putere și 661 Nm cuplu. Suspensia a fost, la rândul ei, îmbunătățită, la fel și sistemul de frânare, iar garda la sol a fost coborâtă cu 50 de milimetri.

Pentru a se încadra în cultura mașinilor "sleeper", exteriorul, finisat în nuanța Verde Royal, a rămas neschimbat.

Mai mult, Superb Sleeper Edition a păstrat toate dotările mașinii "donatoare", inclusiv volanul încălzit, display-ul central de 9.2 inch, sistemul audio Canton și sistemul de climatizare pe 3 zone.

În plus, portbagajul are în continuare un volum de încărcare de 660 de litri. Poate ajunge până la 1.950 de litri dacă se rabatează bancheta.

Exemplarul unicat Superb Sleeper Edition nu va fi comercializat, dar se va alătura flotei de presă a diviziei Skoda din Marea Britanie. Asta înseamnă că jurnaliștii de acolo vor avea ocazia să îl testeze.

via Skoda UK

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru