Skoda înființează un centru de simulare nou la uzina din Mlada Boleslav

de Tiberiu Safta
Marti, 04.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a înființat oficial un nou centru de simulare la uzina sa principală din Cehia, în orașul Mlada Boleslav. Cu ajutorul noului centru de simulare vor putea fi efectuate teste cu sisteme de propulsie în condiții climatice diferite.

Constructorul ceh a inaugurat un nou centru de simulare la uzina sa principală din Mlada Boleslav. Construcția noului centru a început în octombrie 2021, iar lucrările au luat sfârșit la finalul lunii mai din acest an. Per total, Skoda a investit aproape 22 de milioane de euro pentru construirea noului centru.

Cu ajutorul noului centru de simulare, Skoda va putea efectua mai multe teste cu sisteme de propulsie în diferite condiții climatice. Astfel, viitoarele motoare ale mărcii vor putea fi testate în condiții climatice cu temperaturi cuprinse între -7 grade Celsius și 50 de grade Celsius. De asemenea, noul centru poate simula și niveluri diferite de umiditate în atmosferă (între 10% și 95%), precum și nivelul de expunere la soare și chiar condusul la altitudini mari de până la 5500 de metri deasupra nivelului mării.

În noul centru de simulare vor fi testate modele cu o putere de maxim 408 cai putere și la o viteză maximă de 265 de km/h. În plus, mulțumită a două ventilatoare va putea fi simulat și fluxul aerului, iar în centrul de simulare există și un sistem de analiză a emisiilor.

Tot aici mai este prezent și o stație de încărcare rapidă pentru mașinile electrice cu puteri de până la 544 de cai putere.

Skoda va derula 850 de teste pe an în cadrul noului centru de simulare de la Mlada Boleslav. Totodată, finalizarea noului centru include și expansiunea centrului său de emisii, creat special pentru adaptarea mașinilor la noile norme de poluare Euro 7.

via Skoda

Comentarii (1)

  • Cătălin
    Tot e ceva, pe cel vechi nu-l mai pot înființa acum. Ci îl vor des - și anume- ființa.....
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru