Sistemul stop-start ar putea deveni componenta de baza pentru masini
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Tehnologia stop-start are rolul de a conserva energia si de a reduce emisiile de CO2 prin oprirea motorului atunci cand soferul opreste masina. In urma unor cerecetari, s-a dovedit ca un automobil care utilizeaza acest sistem are un consum de carburant redus cu aproximativ 12 procente, iar emisiile de CO2 scad si ele simtitor. Oficialii Varta, cel mai mare furnizor al acestei tehnologii, au declarat ca cererea din partea producatorilor auto pentru bateria AGM (absorbent glass mat) a crescut in ultima perioada si ca sistemul stop-start va deveni o componenta principala in fabricarea viitoarelor masini.
Bateria AGM este o componenta integrata in cadrul sistemului stop-start, aceasta putandu-se incarca cu ajutorul energiei la franare. Intrucat Uniunea Europeana va impune noi norme ale emisiilor de CO2, aceasta tehnologie va reprezenta un punct de plecare pentru constructorii de automobile care vor fi nevoiti sa se alinieze acestor reguli.
“Din ce in ce mai multi cumparatori sunt influentati de initiativele Uniunii Europene de a impune restrictii asupra circulatiei in orase persoanelor care detin un automobil vechi sau cu emisii de CO2 mari”, a declarat Tony Muller, manager in cadrul Johnson Controls European Automotive.
Un sondaj recent arata ca 61% din cei care si-au achizitionat o masina noua sau au de gand sa o faca au sugerat ca emisiile de CO2 reprezinta un factor important in momentul alegerii unui model anume.“Din perspectiva noastra, bateriile AGM folosite in cadrul sistemului stop-start sunt pregatite pentru a face pasul de la productia de nisa la linia produselor de baza”, a declarat un oficial Varta.
via | thegreencarwebsite
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (0)