Șeful BMW: "UE trebuie să renunțe la interzicerea motoarelor termice dacă vrea să-și reducă dependența de China"

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oliver Zipse, șeful Grupului BMW, a avertizat că Uniunea Europeană ar face bine să renunțe la planul de a interzice motoarele termice. Potrivit șefului grupului bavarez, permiterea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice și după 2035 va ajuta la reducerea dependenței față de China.

Uniunea Europeană are în plan să interzică vânzarea de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Planul este unul foarte controversat, iar subiectele legate de acesta continuă să producă discuții aprinse atât în industria auto, cât și în politică.

Acum, a apărut o nouă declarație care este poziționată împotriva acestui plan. Mai exact, Oliver Zipse, șeful Grupului BMW, a criticat atât planul, cât și Uniunea Europeană în cadrul unui nou interviu. Pe scurt, șeful BMW îndeamnă Uniunea Europeană să renunțe la planul de interzicere a motoarelor termice după 2035. În această situație, Uniunea Europeană și-ar reduce dependența față de China, potrivit spuselor lui Zipse.

„O corectare a obiectivului privind 100% automobile electrice în 2035, în cadrul unui pachet complet de reducere a emisiilor de CO2 ar oferi producătorilor europeni o dependență mai mică față de China pentru baterii”, a declarat Zipse în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Șeful BMW mai adaugă faptul că „pentru a putea menține o direcție de succes, o abordare neutră din punct de vedere tehnologic este esențială în interiorul cadrului de reglementare.”

via Economica

Comentarii (18)

  • Trilulilu
    Da' nenea, se supără Edikk și Mihai, că nu mai trăiește ei 120 de ani, ci doar 110.
    8 0
  • Practic Europa trebuie sa polueze ca sa mentina joburile din auto industry pt ca pe EVs China domina piata nu doar tehnologic ci mai ales din pdv lant de productie (mining in Africa si America de Sud de ex + centre de procesare litium si alte metale in China)
    Nu vad asta ca pe o problema, orcium Europa polueaza infim mai putin decat Asia
    6 3
  • spaclu lu manole
    Total de acord cu el. Cu conditia ca firmele sa nu opreasca R&D pe dezvoltarea de tehnologie a bateriilor si masinilor electrice.
    In cazul in care bateriile se impun in fata ice iar Europa a ramas in urma, ne dam la mana chinezilor din punct de vedere tehnologic. Si e mult mai greu sa-i ajungi din urma. Desi e mai scump, e obligatoriu sa te mentii in cursa, sa nu fii prins pe picior gresit.
    6 1
  • Banditos
    Greseala boborului ar fi sa priveasca corporatiile ca pe niste victime nevinovate
    2 4
  • Eu zic ca nea caisa sa continue si sa mearga mai departe cu urmatoarele masuri:
    1. Sa se renunte la regulile de circulatie, la semafoare, la limite de viteza;
    2. Sa nu se mai impuna ITP la masini;
    3. Sa se renunte la RCA;
    4. Sa se renunte la examenul pentru permis, fiecare poate conduce de la orice varsta vrea, atat timp cat are BMW!
    5. Sa se revina la motoarele mari de minim 5 litri Diesel!
    Ce atatea reguli si constrangeri? Le ziceti voi la cei cu BMW-uri ce sa faca, cum sa conduca, pe unde sa parcheze?
    1 9
  • @Mihai
    Eu propun ca germanii sa renunte la tot ce e Made in China.
    Sa revina la trenurile cu locomotiva pe carbuni.
    Sa mai construiasca centrale pe carbuni.
    Sa revina la internet prin Dial-Up.
    Sa renunte la Wi-Fi.
    Sa revina la telefoane cu cablu si disc.
    Sa revina la televizoare cu tub.
    Sa renunte la autostrazi si sa faca doar strazi cu o banda, ca polueaza daca le fac cu mai multe benzi.
    3 6
  • Logica lu' nenea e cam așa: BMW nu poate concura cu mărcile chinezești la electrice deci trebuie ca toată lumea în Europa sa respire putoarea lor.

    Uite o idee năstrușnică pentru nenea: faceți mașini competitive și lumea va cumpăra "made in Germany". Dacă nu puteți, faceți loc, se descurcă planeta și fără bmw.
    2 5
  • Da bravo, bună dimineața, până acum doar aberații au spus diferiți șefi.

    @Manole

    Bmw nu va renunța la dezvoltarea de electrice, drept dovadă vânzările lor de electrice sunt mult mai ok decât Mercedes și Audi, asta spun și eu, nu cere nimeni interzicerea și dezvoltarea lor, dar interzicerea termicelor se cere.

    E la mintea cocoșului, China pedalează pe electrice pt că au și resurse naturale, nu pt ecologie, dacă Europa și SUA amână măcar 10 ani, s-a dus marea invazie electrică chinezească pe aceste piețe, dar când la conducere sunt de alde Mateuț din UK, care votează Brexit, cote minime de migranți, salvarea planetei pe hârtie pe banii altora, se ajunge la ce avem azi .
    6 2
  • @Matei
    Lumea s-a descurcat si stand in pesteri niste mii de ani, asta nu inseamna ca a fost mai bine. Lumea auto ar avea de pierdut fara BMW, daca intrebi orice pasionat auto adevarat. Cei care definesc masina drept un obiect care te duce din A in B sunt evident de alta parere.
    4 1
  • Trebuie sa te anunț ca lumea e muuuult mai mare decât pasionații auto adevărați.
    Cei care definesc masina drept un obiect care te duce din A in B sunt cei care contează.
    O spune un pasionat auto.
    2 6
  • @Matei
    E valabil pt multe alte lucruri. Vezi de exemplu majoritatea obiectelor considerate de lux: ceasurile, costumele, etc. Daca cei care le apreciaza sunt mai putini, nu inseamna ca nu conteaza. O spune un om.
    4 1
  • A venit și Dănuț să ne anunțe că aberăm, aberând el însuși. Musca în lapte.
    Am aflat și că sunt la conducere (bravo mie! :)) ), bașca am mai votat și Brexit (nu aveam cetățenie britanica atunci, nu am putut vota).

    Auzi, deșteptu' lu' pește: pe cei de la conducere cine i-a votat?
    2 3
  • Aberația cu 2035 a fost votata de Comisia Europeană, noi putem sa alegem în Parlamentul European, adică unde pot sa pun stampila, deci Comisia Europeană se aleg ei pe ei, nu votanții din țările UE, cum îți explici deșteptule ca sunt multe țări care se opun planului 2035, dar în 2023 totuși s-a votat ? Cine a votat, am trimis-o eu pe Ursula sa reprezinte interesele Europei ? De alde tine au votat Brexit, asa numiții deștepți utili .
    4 3
  • Bolovane, UK are tot 2035 și nu mai sunt în UE. Au decis singuri, parlamentul lor ales democratic.

    Ca orice trompetă anti-UE, habar nu ai ce vorbesti. Nici măcar chestiile elementare, cum ar fi cele trei instituții.

    UE e condusa de Consiliul European, format din liderii statelor, aleși democratic. Deciziile sunt unanime, fiecare șef de stat are drept de veto. Deci consiliul e ales indirect.

    Parlamentul European e ales direct de către alegători. Parlamentul decide legi ÎMPREUNĂ cu Consiliul.

    Comisia Europeana e numita de Parlamentul European, și e aripa executivă, adică aplica mandatul primit de la Consiliu și Parlament. Ei nu decid nimic, ei execută. Sunt numiți, așa cum și membrii guvernului sunt numiți de Parlament.

    Tu alegi direct parlamentarii, ei dau primul ministru în funcție de cine câștiga alegerile, primul ministru propune un cabinet de ministri și Parlamentul îi numește în funcție.

    Deci da, tu ai ales-o pe Ursula, așa cum l-ai ales și pe Ciolacu.

    Ești practic analfabet politic, dar în schimb și păreri multe și radicale.
    2 4
  • Cine a mandatat idioții care au votat asa ceva ? Populația ? La alegerile europarlamentare din 2020 s-a vorbit de așa ceva ? Nici vorbă, crezi ca dacă politicienii spun una și votează altceva, lucrurile vor rămâne așa ? Ce populație a cerut interzicerea termicelor ? 5 % ? Sa se facă referendum, dacă ne place sa credem ca trăim în democrații, de ce se votează cu japca ? Spui ca sunt anti UE, dar pupi în dos China, prietena Rusiei, UE aluneca spre dictatura .

    Cea in care am intrat noi în 2007 era total diferita, dar soluția nu este sa ieși, este mult mai simplu sa plece cei care sunt cu adevărat anti Europa, acum 10-15 ani UE era o forță economică, acum preocuparea este egalitatea de gen, înființarea a X genuri, drepturi pentru toate putorile care nu muncesc, veniți din alte lumi total incompatinile, supra-reglementarea oricărui lucru, cum sa fie curbura castraveților de exemplu și cum trebuie sa luceasca o roșie, sau un mar, nu în ultimul rând salvarea planetei prin distrugerea tuturor industriilor din Europa .

    Hai cântă la altă masa .
    4 2
  • Da, cei care au votat în 2020. Și dacă nu ți-a plăcut ai avut șansa să îi schimbi. Ghinion.
    Eu cânt cam la ce masă am chef, că pot. Tu cânți unde are cine sa îți asculte văicărelile penibile.

    Dan_grc latră, caravana trece. Ne vedem la vot în 2028. Poate atunci reușești.
    2 4
  • @dan_grc
    Pai in general voteaza analfabetii cu BMW-urile. Astia pentru olecutica de motorina pe care le-o promite PSD voteaza orice.
    In general voteaza prost prostii si conform studiilor din TOATE tarile, cei mai prosti sunt soferii de BMW-uri. Incearca sa le ia fata cei cu Audi, dar nu prea au sansa, ca Xdrive pe plaja sau partie e mai tare ca Quattro.
    Daca in trecut erau prosti ca voi, acum inca mergeam pe jos.
    Vedeti ca s-a ajuns la 5G, televizoare cu LED, telefoane mobile care ca sa vezi chestie, se incarca si ele la priza si au acumulatori. La fel s-au inventat bormasini cu acumulatori, aspiratoare cu acumulatori, mixere cu acumulatori, laptopuri cu acumulatori si exemplele pot continua la nesfarsit.
    3 3
  • @hateru
    Unii n-au Bmw nou din cauza putorilor, altii nu pot respira un minut din viata lor de rahat din cauza bmw-urilor si de aia nu au ei o electrica misto, din cauza romanilor cocalari, nu pot trai in Uk fara sa verse dejectii zilnic in online, fbaga un lucru manual sa te mai relaxezi, eventual cu-n poster cu bmw
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru