Seat confirmă eliminarea lui Tarraco: "A fost un succes, dar nu va primi un succesor"

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții Seat au confirmat, pentru presa britanică, eliminarea modelului Tarraco din portofoliu. Acesta îi va face loc noului Cupra Terramar.

Lansat în 2018, Tarraco se dorea a fi un model important pentru spaniolii de la SEAT. A fost primul model al mărcii care a primit un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Din păcate, însă, europenii nu au prea apreciat acest model. În 2019 au fost comercializate 29.615 unități, iar în 2022 acest număr a scăzut la 12.872 de exemplare. Ca o paralelă, Skoda Kodiaq a fost comercializat în 88.516 unități în 2019.

Chiar dacă îl consideră un succes, reprezentanții Seat au confirmat, pentru presa britanică, eliminarea lui Tarraco din gama de modele. Acesta nu va primi o generație nouă, iar locul său va fi luat de noul Cupra Terramar.

"Seat Tarraco a fost un succes. Dar nu va exista un succesor. Începând cu mijlocul anului 2024, ne vom concentra pe noul Cupra Terramar în acest segment și va umple acest spațiu foarte bine. Tarraco va fi, mai apoi, eliminat - producția va fi oprită până în al doilea trimestru al anului 2024," au declarat oficialii Seat.

Între timp, celalalte modele Seat, adică Ibiza, Arona, Ateca și Leon vor primi îmbunătățiri, urmând să fie comercializate până la finalul erei motoarelor termice.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Cum deja se știe Olanda și Belgia au reușit să oprească în mare măsură intrarea drogurilor prin porturile sale… evident Spania “a preluat” subiectul și au început utilizarea pe scară largă, altfel nu-mi explic cum cu 12.000/an adică 50 bucăți/zi lucrătoare poți să afirmi că a fost un succes… mai dați cu apă, ajută mai ales în căldura verii. Da-o naibi de logică… a fost un succes, se vinde în draci, este coadă, sold out… da nouă nu nu place succesul, vrem să ne complicăm viața, și acum este momentul piața fiind în lipsă de diversitate și se pot chiar crește prețurile… baftă!!!
    5 0
  • Ilustrarea perfectă pentru vorba ceea:
    "Operația reușită pacientul mort"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru