Se renunta la crash-test dummies!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.05.2007
Noua constructori de nivel mondial vor pune la punct un sistem informatic de crash-teste, in care manechinele clasice vor fi inlocuite de modele virtuale

Moda crach-test dummies apune. Marii constructori mondiali vor sa se alinieze la trendul hi-tech si sa dezvolte o noua metoda de calculare a rezultatelor testelor de impact, prin crearea unor modele de "oameni virtuali" care sa adune informatii vitale in cadrul crash-testelor, care in viitor vor avea loc pe calculator.

Ultimul pas in acest sens a fost facut la Congresul Mondial al Inginerilor Auto de la Detroit. La aceasta intalnire au participat reprezentantii a nou constructori importanti la nivel mondial (DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Nissan, PSA Peugeot-Citroen, Renault, Takata, Toyota si TRW), care au hotarat ca testele de siguranta au nevoie de o apreciere mai exacta a rezultatelor. In aceste conditii, modelele de crash-teste pe computer vor aduce informatii mult mai clare in ceea ce priveste starea corpului uman in cazul unui accident. Marele avantaj al crash-testelor virtuale este faptul ca se pot colecta date si rezultate in functie de inaltimea pasagerilor, in functie de sexul lor si in functie de varsta exacta a copilului in cazul testelor de impact in care sunt implicati acestia.

Constructorii vor acum sa creeze cinci centre care sa studieze in amanunt diferitele parti ale corpului uman.

Primele modele, care vor reprezenta corpuri de barbat si de femeie de talie mica, medie si mare vor fi gata in 2011. Costurile totale ale acestei actiuni sunt de circa 18 milioane de dolari.

Comentarii (1)

  • prudentul
    Nu vreau sa fiu neaparat prapastios, dar titlul articolului e tabloidizat. In primul rand, nu se renunta la test-dummies, ci se doreste o trecere graduala spre analiza datelor pe calculator. Apoi, primul rand din articol:manechinele astea nu sunt o MODA, ci o necesitate pentru orice firma auto care-si respecta clientii. Si, in fine, testele cu crash test dummies vor mai avea ani buni si luminosi in fata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru