Programul Rabla va rămâne în mare parte similar cu cu cel de anul trecut, însă Ministerul Mediului a propus o serie de schimbărie.
Cea mai importantă dintre ele se referă la faptul că mașina casată trebuie să aibă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă la momentul depunerii cererii de înscriere în programul Rabla sau la momentul depunerii dosarului de acceptare (în cazul firmelor).
"Acest criteriu a fost introdus pentru a se evidenția faptul că autovehiculul uzat casat în cadrul programului a circulat pe drumurile publice", justifică autoritățile introducerea noii reguli.
O altă modificare vizează doar persoanele juridice și spune că firmele care primesc finanțare în cadrul programului Rabla sunt obligate să înmatriculeze mașinile achiziționate pe numele beneficiarului. În caz contrar, autoritățile vor solicita returnararea sumelor de bani.
Pentru a intra în vigoare, aceste schimbări trebuie aprobate de Ministerul Mediului și publicate în Monitorul Oficial.
Oficialii Ministerului Mediului au anunțat anterior că ediția din acest an a programului Rabla ar putea începe peste circa două săptămâni, dacă întreaga documentație va fi finalizată până atunci. La fel ca anul trecut, prima de casare în programul Rabla Clasic va rămâne la 6.500 de lei (circa 1.400 de euro), iar mașina achiziționată trebuie să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.
În plus, programul Rabla Plus prevede că, la achiziționarea unei mașini electrice sau a unui cvadriciclu, statul va acorda un bonus în valoare de 45.000 de lei, echivalentul a aproape 10.000 de euro. În cazul achiziționării unei mașini plug-in hybrid (cu încărcare la priză) care emite cel mult 50 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, bonusul acordat este de 20.000 de lei, adică circa 4.400 de euro.
Via Avocatnet
multa _|_
ce jarghine , numa' cu mana intinsa. Daca nu li se da se plang ca mor de foame, daca li se da e prea putin.
bai calicilor, banii astia din taxele platite de ceilalti vin nu cad din cer...
Si mai e o treaba: orice cetatean poate suna la primarie pentru ridicarea rablelor respective de pe strazi. Ocupa de pomana locuri de parcare, trotuare sau spatii verzi.
scopul programului Rabla e sau ar trebui sa fie scoaterea masinilor poluante din circulatie, nu a epavelor.
Legi de toata jena *&*&***&**&*****##*#*#*##*##....!!!!!