Scandal in UK pe legea biocombustibililor
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Marea Britanie a implementat o noua lege care prevede ca toate vehiculele trebuie sa foloseasca combustibili care contin si componenti ecologici.
Mai multe organizatii non-guvernamentale ca Oxfam si Greenpeace precum si numeroase grupuri stiintifice s-au declarat impotriva acestei legi, deoarece producerea de biocombustibili duce la emiterea unei cantitati mai mari de dioxid de carbon in atmosfera decat economia facuta de emisiile autovehiculelor.
Conform legislatiei actuale, companiile care produc combustibili trebuie sa asigure ca 2.5% din productie este acoperita de biocombustibili, iar din 2010 ar urma ca 5% din productie sa fie acoperita de biocombustibili.
Autoritatile britanice sustin ca prin acest lucru se va duce la o limitare a emisiilor de CO2, dar nu au luat in considerare emisiile survenite in urma producerii biocombustibililor.
Un alt efect ingrijorator al cresterii productie la biocombustibili este cresterea pretului la alimente, ca urmare a interesului crescut pentru materia prima, lucru semnalat si de premierul britanic Gordon Brown.
Via | MotorAuthority
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (0)