Esential
2000 | de angajaşi lucrează la uzina Delphi de la Miroslava. |
12.000 | de angajaţi are Delphi în fabricile sale din România. |
2000 | de angajaşi lucrează la uzina Delphi de la Miroslava. |
12.000 | de angajaţi are Delphi în fabricile sale din România. |
România continuă să reprezinte un punct de atracţie pentru marii constructori auto, dar şi pentru furnizorii acestora. Recent, Delphi Automotive, companie recunoscută la nivel mondial pentru furnizarea de componente către mari nume din industria auto, îşi extinde influenţa în ţara noastră.
Prezenţi în România încă din 1997, cei de la Delphi stabilizează cel de-al patrulea punct de lucru în România, după uzinele de producţie de la Sânnicolau Mare, Ineu şi Moldova Nouă, specializate în sisteme electrice şi electronice. Cel de-al patrulea punct de producţie, a cărui dezvoltare a început încă din 2009, a devenit complet operaţional astăzi la Miroslava. Spre deosebire de celelalte fabrici din ţara noastră, aici Delphi va produce sisteme de injecţie pentru motoare diesel.
Furnizorul american a început munca la uzina din Miroslava, de lângă Iaşi, încă din 2008, atunci când a decis să construiască un amplasament în locul vechii fabrici Tehnoton.
Suprafaţa construită a ajuns în prezent la 36.500 de metri pătraţi şi a înghiţit investiţii de 155 milioane de euro. În prezent, uzina însumează 2000 de angajaţi, care produc la capacitate maximă pompe, injectoare şi valve de control pentru motoarele diesel cu tehnologie common-rail.Într-un comunicat oficial emis de Delphi se arată: "Vedem România ca pe un mediu de afaceri foarte prosper şi atractiv pentru producţia de unor componente tehnologice avansate. Apreciem de asemenea sprijinul autorităţilor române. Activităţile actuale vor face din uzinele româneşti un centru de referinţă în segmentul furnizorilor auto, în următorii ani."
Delphi a luat fiinţă în 1994 şi din 1997 activează pe piaţa din România. pentru furnizorul american, unul din cei mai mari la nivel mondial, lucrează 12.000 de români în cadrul a patru uzine.
via | delphi
Semne bune sunt destule iar generatiile noi care vin din urma au sanse enorme daca stiu sa deschida ochii la timp si sa ramana optimiste.
realitatea insa este cu totul alta, daca traiesti in ea si ai contact cu cei din bransa sti cum decurg lucrurile.
gogsile astea pro romania vandute de corporatisti ca si patriotismul renascut peste noapte in cetatenii de rand este apa de ploaie,
singurul lucru care conteaza e banul,
sunt din iasi si stiu multa lume la delphi, banul conteaza, inginerul roman care e infinit mai ieftin decat cel american si face poate treaba mai buna, asta e singura ratiune
Cate firme mai angajeaza ingineri in cercetare-proiectare-productie?
Cate firme mai dezvolta produse care din punct de vedere al provocarii intelectuale sunt considerate a fi de top?
Cate firme isi mai pun know-how-ul in bratele romanilor la ei acasa?
Cati iti mai dau un salariu decent sa faci ceea ce ai fost invatat atatia ani in scoala?
Ca de teorii din alea la ce-ti mai trebe facultate, ca nu conteaza, ca se uita angajatorul la retina si nu la cv am vazut ca s-au aruncat toti ineptii care au terminat niste facultati si universitati de toata jena. Pentru noi, studentii de la Politehnica din Iasi, orice astfel de investitie e mai mult decat binevenita. Ca asta inseamna salarii decente si practicarea meseriilor noastre, nu sa fim faiantari, capsunari sau "consultant senior" la zara (tarabagiu de mall)
@razvanis: nokia in sine e in cadere. nu au plecat ca nu le-au fost bine in romania ci ca pur si simplu nu mai reusesc sa vanda cum vindeau odata. Acum toti isi iau aifoane si galaxii...
Acum gata. situaţia s-a schimbat. S-a vrut libertate, capitalism, integrare în UE?Avem. N-am vrut socialism, economie de stat? Am scăpat de ele. Fiecare avea la pachet avantaje şi dezavantaje.
Eu nu înţeleg schizofrenia asta ce a lovit psihicul multor români. Îi urăsc pe ţigani şi pe ceea ce reprezintă ei dar le adoptă obiceiurile şi pseudocultura. Ţipă că nu mai avem nimic românesc, dar puţinul pe care-l mai fac românii cu mâinile lor este de "kkt". Când se angeajază cineva în România la o firme serioasă este făcut "sclav" că de primeşte mai puţin decât pe un post similar din vest.
Şi aproape întodeanua "cîrcotaşii" ăştia sunt exact exemplul de român debusolat şi ratat, fără educaţie solidă, fără norme morale, ţigănizat în comportament şi valori, care e supărat că societatea nu-i oferă lui un trai decent şi lipsit de griji şi care în secret sau pe faţă îi invidiază pe cântăreţi, fotbalişti, politicieni pentru că "s-au descurcat". Cine comentează să se uit întâi în oglindă.