Rolls-Royce: Clienţii noştri nu-şi doresc un Rolls electric
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
În timp ce constructorii de volum încearcă să inventeze o nişă a modelelor electrice, pe care le prezintă ca o imagine a viitorului în industria auto, constructorii de lux anunţă că sistemele de propulsie 100% electrice nu sunt încă viabile nici măcar pentru clienţii proprii. Rolls-Royce - marcă ai cărei clienţi nu ar trebui să aibă probleme de autonomie, de timpi şi spaţiu de încărcare sau de preţ al energiei electrice, a anunţat că prototipul 102EX, prezentat anul trecut la Geneva, nu va fi dezvoltat în serie.
Concluzia celor de la Rolls-Royce vine după ce prototipul electric - în fapt un Phantom cu sistem de propulsie 100% electric - a fost plimbat la evenimente în toată lumea, unde au fost culese opinii şi reacţii de la 500 dintre clienţii mărcii. Răspunsul lor a fost însă unul negativ.
Conform celor de la Rolls-Royce, chiar dacă aceştia au fost impresionaţi de performanţe, de acceleraţia şi de silenţiozitatea conceptului electric, principalele probleme au fost reprezentate de reprizele mari de încărcare (între 8 şi 20 de ore pentru 102EX) şi de faptul că autonomia reprezintă o bătaie de cap chiar şi pentru oamenii cu bani.
Soluţia Rolls? Un sistem de propulsie electric cu motor adiţional pe benzină care să joace rol de generator şi care să extindă autonomia.
Adică sistemul regăsit în dotarea lui Chervolet Volt şi Opel Ampera. "Această soluţie este una viabilă şi nu excludem dezvoltarea unui model care să o ofere în versiune de serie pentru clienţii noştri", spune Torsten Muller-Otvos, CEO-ul companiei britanice.via | BMWBlog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Modele Rolls-Royce in Romania
-
Rolls-Royce Wraith Preţ: n/a €
Ultimele stiri din Industrie
-
Lotus a anunțat oficial că renunță la planul său de a deveni o marcă pur electrică până la finalul actualului deceniu. Viitoarele modele ale mărcii vor fi hibride și electrice cu range extender. (21.11)
-
Peste 4000 de angajați Ford din Europa urmează să fie concediați în următorii 3 ani. Forța de muncă a mărcii în Europa va fi redusă cu aproape 15% ca o măsură de reducere a costurilor. (21.11)
-
Stellantis a dezvăluit oficial o nouă arhitectură care va fi prezentă la viitoarele SUV-uri și camionete ale Grupului. Noua platformă STLA Frame va oferi cea mai multă flexibilitate dintre toate platformele, deoarece va fi compatibilă cu motoare termice, hibride, electrice și chiar cu range extender și cu hidrogen. (20.11)
- Aceștia sunt finaliștii pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Dacia Duster pe listă
- Noul Audi A5L debutează în China: ampatament lung și formă de sedan clasic
- Prima imagine cu interiorul noului Hyundai Ioniq 9
- Noul Hyundai Elantra N TCR Edition: versiune inspirată de cursele de turisme
- Noul BMW iX3 Neue Klasse, dezvăluit într-o serie de imagini patent
... problema sta in faptul ca au inceput migratia inainte de a avea tehnologia necesara migratiei ... de unde si preturile fantastice ale masinilor electrice sau hibride.
Si pe langa asta guvernele europene primesc mai mult de jumatate din pretul de la pompa asa ca nu au niciun interes real de a isi taia singuri creanga de sub picioare.
Toyota a spart ghiata si inca in prezent nu sa gasit nimeni sa faca un sistem mai bun si mai fiabil decat al lor.
India este una din tarile care nu are handicapul petrolului si a produs vehicule cu propulsie nepetroliera foarte promitatoare si de asemenea hibride cu un consum fantastic de redus.