Rolls-Royce are un designer nou: Domagoj Dukec este fostul șef de design BMW

de Tiberiu Safta
Luni, 23.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a anunțat oficial că va avea un designer nou. Acesta va fi nimeni altul decât Domagoj Dukec, fostul șef de design al celor de la BMW.

Constructorul britanic de mașini de lux va avea un designer șef nou începând din această toamnă. Mai exact, este vorba despre Domagoj Dukec, fostul șef de design BMW. Germanul de origine sârbă părăsește, astfel, marca bavareză după 14 ani, însă nu și Grupul BMW, deoarece Rolls-Royce face parte din acest grup.

Domagoj Dukec și-a început cariera la Volkswagen, la începutul anilor 2000, acolo unde a fost designer exterior. Mai târziu, a trecut la Citroen ca supraveghetor al departamentului de design exterior al mărcii franceze. El a rămas la Citroen până în 2010, când a trecut la BMW, tot ca designer exterior. În 2013, Dukec a devenit șeful echipei de design exterior, urmând ca în 2017 să devină șeful de design al mărcii bavareze.

Dukec a contribuit la adoptarea unui nou limbaj de design pentru BMW. Chiar dacă acest limbaj de design se dovedește a fi unul controversat în rândul fanilor mărcii, modelele desenate de Dukec au parte de succes comercial.

Inclusiv viitoarele modele electrice din familia Neue Klasse vor avea un design creat de el.

Acum, după 14 ani petrecuți la BMW, Domagoj Dukec devine noul șef de design al celor de la Rolls-Royce. Viziunea lui va defini noul capitol al mărcii de lux, iar diviziile de personalizare Bespoke și Coachbuild vor fi acum sub conducerea lui Dukec.

via Rolls-Royce

Comentarii (7)

  • Deci el e tipul cu caloriferele pe post de mască. E clar, se duce și RR la vale.
    6 3
  • Cocălărește și Rolls-Royce.
    4 3
  • Andriu
    O gătat cu BMW, amu să apucă de "îmbunătățit" dezainu' la RR.
    2 3
  • Ds de ce sa se duca la vale RR , Bmw este pe primul loc la vanzari premium.Cit despre panarama electrica matiusca tragem apa si atit.
    1 4
  • Andrei
    La RR o să fie mai greu pentru ca publicul țintă e interesat mai mult de lemn și catifea. Dar poate vor sa lărgească plaja de potențiali clienți.
    2 0
  • Poate pune si la RR niste testicole pe bot (scuzati cuvantul obscen "bot") cum a pus si la seria 4.
    0 1
  • @alex cu creier mic
    Te scuz și că nu știi că se spune "testicule".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru