Rimac va construi un nou hypercar pentru circuit: va fi mai rapid decât o mașină de Formula 1

de Tiberiu Safta
Luni, 19.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mate Rimac, șeful mărcii care îi poartă numele, a confirmat oficial că marca croată va construi un nou hypercar, creat special pentru circuit. Noul model promite să fie mai rapid decât o mașină de Formula 1 și chiar mai rapid decât un prototip de anduranță.

După ce a prezentat lumii întregi noul Nevera R, cea mai puternică versiune a hypercar-ului electric, Mate Rimac a confirmat că marca croată va produce în viitor un model și mai puternic. Acest viitor model va fi un hypercar electric creat special pentru circuit. Despre această mașină, șeful Rimac a precizat că va fi un monopost și că va fi mai rapidă chiar și decât o mașină de Formula 1.

„Acum ne-am hotărât nu doar să împingem limitele cu mașinile de serie, ci și în competițiile pe circuit”, a declarat Mate Rimac pentru publicația Motor1. „Așa că noi construim o mașină de circuit, un monopost care va fi mai rapid decât orice altă mașină de curse pe majoritatea circuitelor. Mai rapid decât Formula 1, mai rapid decât Le Mans”, a mai adăugat Rimac.

Noul model pentru circuit va avea un cockpit închis și va fi bazat pe o platformă proprie. Astfel, viitorul model de circuit va împărtăși foarte puține elemente cu Nevera. Cu noua mașină, Rimac dorește să doboare noi recorduri mondiale înainte ca marca să se gândească serios să transforme și această mașină într-un model de serie de stradă.

În încheiere, Mate Rimac a dezvăluit că noul model ar putea fi prezentat în acest an, iar primele teste vor avea loc anul viitor.

via Motor1

Comentarii (6)

  • nobody
    Va fi mai rapid, dar in conditiile in care nu va trebui sa respecte regulamentele din F1 sau anduranta.
    1 1
  • Minciuni, electricele sunt rapide doar un limite dreaptă. Mi-a zis mie un delfin.
    5 3
  • @nobody
    Anduranta e de 300km in F1
    2 2
  • Limitele tale-s clare ;)… vezi doar linii :)))
    1 4
  • Focile-s la coadă… o să-și ia câte două de căciulă ;)
    Să te emoționezi la o așa știre… este cum este.
    Pe de altă parte performanța este performanță, bravo lor… mai trebuie și vândută altfel rămân doar cifre.
    1 4
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Tu te emotionezi la delfini, neterminatule.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru