Rimac sărbătorește 15 ani de existență cu o nouă ediție specială pentru Nevera

de Tiberiu Safta
Joi, 11.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rimac a dezvăluit o nouă ediție specială pentru modelul său de performanță electric Nevera. Noua ediție a fost lansată cu ocazia aniversării a 15 ani de existență a mărcii croate și este vopsită într-o culoare specială.

Anul acesta, Rimac împlinește 15 ani de existență. Compania fondată în Croația de către Mate Rimac a avut un început discret în 2009, însă acum se află într-un grup de elită în industria de automobile, grație conceptelor și modelelor sale electrice de înaltă performanță.

Pentru a marca un deceniu și jumătate de existență, constructorul croat a lansat o nouă ediție specială pentru modelul de performanță electric Nevera. Noua ediție este botezată 15th Anniversary Edition și aduce o vopsea specială mată care imită cuprul. Este pentru prima dată când Rimac Nevera primește o vopsea mată.

Această vopsea este aplicată doar pe partea superioară a caroseriei, deoarece partea inferioară este lăsată nevopsită, tocmai pentru a scoate în evidență fibra de carbon. Jantele primesc și acestea accente de cupru, iar pe plafon este vopsită și o grafică specială, care se întinde până la capotă și eleron. Ca un mic detaliu, avem și embleme aniversare speciale în zona portierelor.

Accentele din cupru se regăsesc și în habitaclu, la volan, panourile portierelor și la câteva dintre comenzile fizice din consola centrală.

Scaunele și bordul pot fi dotate cu tapițerie albă sau neagră, în funcție de preferințele clientului. Aici putem vedea și inscripții aniversare brodate pe tetiere și pe panourile portierelor.

Noua ediție specială nu aduce nicio modificare la propulsor față de un Nevera obișnuit. Astfel, ediția aniversară primește un propulsor electric de 1914 cai putere, de unde rezultă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 1.8 secunde și o viteză maximă de 412 km/h.

Rimac va construi doar 9 exemplare ale ediției aniversare. Fiecare exemplar va costa 2.35 de milioane de euro, iar primul exemplar construit va fi demonstrat public în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood.

via Rimac

Comentarii (2)

  • Editie speciala? Au livrat pana acum macar un exemplar normal? Tesla este clar mult peste Rimac. O masina de cate milioane e Rimac? abia a reusit sa bata o Tesla de 130.000 EUR, care mai are si 4 locuri, spatii de depozitare, poti sa o folosesti. Imitatia aia de masina de la Rimac nu poate fi folosita la nimic. E o gluma pe langa Tesla.
    1 2
  • Da, ai vândut. Mai multe, chiar.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru