Revolutionarii de la Mercedes
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Mercedes este constructorul cunoscut pentru faptul ca reuseste sa adapteze sistemele futuristice prezente pe concepte sau show car-uri la modelele de serie. Iar ultimele modele concepute de germani, S Klasse si CL Klasse, abunda in astfel de inovatii care in prima faza au aparut ca proiecte acum trei ani.
Asa este Night View Assist, un nou sistem care utilizeaza tehnologia razelor infrarosii pentru a afisa o imagine reala a soselei pe timpul noptii. NVA a fost prezent initial pe modelul-proiect F500 Mind, care a aparut in 2003. Pachetul despre care vorbim poate ridica vizibilitatea soferului pe timpul noptii cu nu mai putin de 125% in comparatie cu clasicele faruri cu halogen.
Cele doua modele de lux dispun, de asemenea, de un display de bord multimedia dezvoltat in premiera tot pe F500 Mind. In plus, Distronic Plus, un sistem cruise control ghidat cu radare adaptive deriva din conceptul F100, lansat de Mercedes acum 15 ani. Aceasta se foloseste de un miniradar montat pe grila frontala pentru a mentine o distanta de siguranta fata de vehiculul din fata.
F100, model de cercetare lansat in 1991, dispunea de o podea de tip sandwich, care in eventualitatea unui impact serios forta motorul sa coboare sub nivelul picioarelor pasagerilor. Sase ani mai tarziu, acest tip de podea era parte integranta a lui A-Klasse. Versiunea 1995 a lui S-Klasse a imprumutat si ea sisteme tehnologice avansate lansate odata cu F100, incluzand aici farurile cu xenon si un senzor de ploaie care activa automat stergatoarele cand era nevoie.
S-Klasse a fost, de asemenea, primul model care a dispus de sistemul de navigatie Mercedes lansat in premiera pe Vario Research Car (1995). Daca initial avea limite, acest sistem acopera astazi o mare parte din regiunile importante de pe Glob. In acelasi an in care a lansat F100, Mercedes a dezvelit modelul C112, care gazduia in premiera sistemul Active Body Control (ABC), introdus in premiera pe un model de serie in 1999 (CL Klasse). Ultima generatie a acestui sistem si-a facut debutul pe SL-Klasse in acest an, fiind un element constitutiv al sistemelor de siguranta de pe noul CL.
Mercedes continua insa sa inoveze. Astfel, sistemul de faruri adaptive cu cinci functii independente reprezinta una dintre ultimele descoperiri ale constructorul german si deriva direct din cocneptul F200 Imagination (1996).
Ultimul astfel de concept de cercetare lansat de Mercedes este F600 Hygenus, care a vazut lumina zilei in acest an. Sistemele par astazi ireale, insa in cativa ani vor reprezenta pachete normale in dotarile modelelor germane. Astfel, sistemul fuel cell (care dezvolta echivalentul a 115 CP si are o autonomie de 400 de kilometri) si cel mai avansat stagiu al dezvoltarii celebrului PRE-SAFE reprezinta ultimele astfel de tehnologii.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (0)