Revoluţia Volvo: sistem de recuperare a energiei de frânare care adaugă 80 CP la sarcină maximă
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Volvo a anunţat că dezvoltă primul sistem de recuperare a energiei la frânare (KERS - acronim al Kinetic Energy Recovery System) inspirat din cel folosit de echipele de Formula 1. Dacă până astăzi toate sistemele de acest tip montate pe maşinile de stradă produc energie pentru a încărca bateriile modelelor electrice şi hibride, Volvo anunţă că dezvoltă un sistem de tip KERS pentru orice maşină, indiferent de tipul de motor al acesteia. În plus, la fel ca în Formula 1, energia captată va fi reutilizată sub forma a 80 de cai putere adiţionali în momentele de sarcină maximă aplicaţi axei spate.
Conform declaraţiilor oficialilor suedezi, acest lucru va duce la îmbunătăţirea acceleraţiei 0-100 km/h cu "câteva secunde", în timp ce consumul la rularea pe autostradă va scădea cu 20%. Practic, la sarcină maximă, un motor cu patru cilindri se va comporta ca unul cu şase cilindri, iar maşina se va transforma într-una cu tracţiune integrală pentru câteva secunde.
"Scopul nostru este de a dezvolta un sistem independent de recuperare a energiei pierdute la frânare. Testele pe modelele de şosea Volvo vor începe în a doua jumătate a anului 2011. Nu suntem primii care dezvoltă un astfel de sistem, dar vom fi primii care vor aplica sistemul KERS pe axa spate", anunţă Derek Crabb, unul dintre inginerii care conduc departamentul de dezvoltare a motoarelor la Volvo.
via | Volvo
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Ineresant de asemenea ca ei au o alta directie fata de ceilalti constructori,respectand astfel blazonul care i-a consacrat.
Daca acest sistem va fi implementat ar fi super,sa ai in oras o masina puternica si pe autostrada una economica,un compromis ideal!