Renault va dezvolta baterii LFP pentru viitoare mașini electrice: costuri mai mici cu 20%

de Tiberiu Safta
Marti, 02.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat că va dezvolta baterii noi de tipul LFP pentru viitoarele sale mașini electrice. Noile baterii vor fi dezvoltate în parteneriat cu LG Energy Solution și CATL.

Bateriile de tipul LFP (litiu fier fosfat) își vor face apariția la viitoarele modele electrice Renault. Constructorul francez a anunțat că va dezvolta astfel de baterii în parteneriat cu alte două companii: CATL și LG Energy Solution. Dezvoltarea bateriilor va fi realizată de către Ampere, noua divizie de mașini electrice a Grupului Renault.

Totodată, Renault va dezvolta și tehnologia Cell-to-Pack, care vor oferi o autonomie mai mare pentru mașinile cu baterii LFP. Această tehnologie contribuie la montarea mai multor celule în interiorul bateriei, precum și la reducerea costurilor de producție ale acumulatorilor. Prin acest parteneriat, Renault își propune să micșoreze costurile de dezvoltare ale bateriilor cu aproximativ 20%, începând din 2026.

Noile baterii LFP vor fi produse la uzina CATL din Ungaria, în timp ce celulele LFP, dar și cele de tipul NMC (nichel mangan cobalt), vor fi produse de către LG Energy Solution în Polonia. Bateriile vor fi asamblate în Franța, la uzina Ampere ElectriCity din Douai.

via Renault

Comentarii (27)

  • spaclu lu manole
    Deocamdata batalia din umbra se da intre China si corporatiile petroliere. China vrea sa scape de dependenta de petrol, nu din motive ecologice, evident, in timp ce colosii fosili, trag de titei cat le mai merge, sa tina in sah cat mai multa lume. In balanta asta intra si Europa, care ar fi interesata de tehnologia electrica dar deocamdata e nehotarata cu cine sa se culce. Americanii si englezii inca o tin legata la pat, ei ii place, dar ar vrea sa si scape. Un fel de lasa-ma dar nu de tot.
    ruSSia fascista are clar interese pro-fosile si banii grei veniti din exploatarile de gaze si petrol sunt bagati in politica europeana si americana sa le faca jocurile. Imigratia necontrolata (US + Europa) si miscarea ciufutilor cu parul vopsit lgbtq+ au niste surse "misterioase" care din intamplare, imping extrema dreapta la putere. Extrema dreapta care ce sa vezi, in Europa e sluga ruSSiei iar in US e imbracata in hainele de salvator are lui Mr. Trump.

    Intre timp aici pe Automarket.ro la comentarii, pumni si suturi, pe articole care trateaza subiecte complet in afara controlului oricaruia dintre noi.
    9 4
  • Mr. Trump, mai nou viitor King Trump, după cum a decis Curtea Supremă care și la ei, ce sa vezi, tot numită politic e și votează 6-3 pe linie politica, că doar de-aia ii zice Curtea Supremă de Justiție.
    7 2
  • Ce tot investesc si francezii in baterii?
    Viitorul e diesel parca. Cica se intorc toate tarile la diesel, se vinde ca painea calda. Astea electrice sunt scumpe, nu au autonomie, iau foc, etc, etc....
    Cum sa investesti in ceva ce nu se cere la romani? Sau poate ca ei nu conteaza:))
    Sa ii anunte cineva ca investitiile in electrice nu se fac luand in calcul tarile inapoiate?
    6 6
  • Seriff
    @Mihai, investesc fiindca sunt fortati de comunistii de la UE, nu ca vor, si-au dat toti seama ca electricele le vor aduce doar pierderi.
    https://www.euronews.com/business/2024/04/19/car-sales-in-europe-decline-is-the-future-of-electric-vehicles-at-stake
    Dar ce sa intelegi tu, esti orb, nu poti privi adevarul care e chiar in fata.
    8 7
  • Dragă Mihai, dacă ai ști pe ce lume trăiești, ai fi mai temperat, cu extremiști la putere în Franța, Germania, Austria și cu Trump în SUA sa vezi ce proiecte " verzi " vor fi, vor anula mare parte dintre ele ( unele chiar merita ), SUA iar va ieși din acordul de mediu, sau cum s-o chema, urmează multe țări din Europa, unele investiții în electrice vor rămâne, dar atât, marea revoluție se va mai amâna puțin, cum era de așteptat de fapt.
    7 7
  • Cătălin
    20% costuri mai mici, zice titlul articolului. Pentru ei, pt Renault. Nu se va oglindi aceasta reducere si în prețul masinii
    7 2
  • Nu conteaza costul, ci pretuld e vanzare.
    Cat timp renault vinde masini la pret triplu decat cel corect de vanzare, nu prea ne intereseaza costul redus, deoarece ei oricum castiga cacalau.
    Acesti 20% se vor vedea numai in profituri, si deci zero barat avand in vedere dezastrul din piata, unde avem totul lasat la liber, corporatiile nu mai sunt pedepsite, si practica cele mai perverse si pradatoare tehnici.
    Autoritatile sunt cumparate si sunt mana in mana.
    Chiar si din simplul argument TVA incasatr de state din 10.000 euro e mai mic decat daca vanzatorul vinde acelasi produs cu 20.000 euro si deci statul isi trage dublul de la cetatean.
    4 7
  • @Seriff
    Ai luat o pauza de TikTok sa scuipi și pe aici niște muzerii ruSSofone?
    8 7
  • @Alin dar cine face prețul corect, tu? Renault are 8% rata profitului.
    8 2
  • Andrei
    Extremiștii nici nu au ajuns încă la putere și prostimea deja salivează. E nevoie de încă un război mondial ca sa ne învățăm minte. 70-80 de ani, pana mor toți care au învățat ceva. După aceea vin dan_grc-ii și serifii și salivează iar.
    7 5
  • Banditos
    Extremistii au succes pentru ca anteriorii au calcat in strachini. Sunt curios ce vor face ei si populistii cand vor ajunge fix in pozitiile de conducere pe care le injura cu atata patos acum.
    6 3
  • Ma scuzi, tu nu ești prost, doar dobitoc, cine salivează deșteptule ? Asta este realitatea, acest risc există de ceva timp, dar politicienii care au fost la putere au trăit intr-un univers paralel, ignorând orice semnal și visând cai verzi pe pereți, fix ca de alde tine, dacă cetățenii unei țări spun ca nu mai vor milioane de migranți veniți din zone si culturi total diferite, care nu se vor integra, ce face un politician responsabil, aduce și mai mulți ? Dacă lumea s-a saturat de supra reglementari și taxe de tot felul, ce fac aceeași politicieni ? Continuă cu aberațiile, pai ăsta este rezultatul .

    Europa a devenit foarte necompetitiva si super birocratica, nu este o exagerare când se spune ca America cercetează și inovează, China produce, iar Europa reglementeaza, dar reglementeaza doar pentru fraierii care plătesc taxe .
    6 5
  • "Mașina mea electrică mi-a distrus sufletul, abia aștept să mă întorc la benzină”… copiat de pe Ziare.com… de la un proprietar de Megane E-Tech de 62 de ani din Anglia, mai sunt și alte declarații si care este tendință menționându-se (ceea ce unii spunem de mult) care sunt impedimentele în a deține și utiliza o electrică. Unii spun ca deșii le plac electricele vor trece pe ICE sau hibride. Deci, nu-i cu ură, răutate, inteligență sau prostie… pentru majoritatea încă nu se poate.
    Altfel spus dezvoltarea bateriilor, reducerea costurilor trebuie aliniată cu dezvoltarea infrastructurii, dezvoltare care ar fi trebuit să preceadă introducerea BEV-urilor.
    5 6
  • Mai exact de pe The Daily Telegraph, o mizerie ce dreapta care susține exploatările de fosile din Marea Nordului. Au găsit pe unul supărat și au făcut repede o știre pentru dreptacii care înghit rahatul pe nemestecate.

    Putz e exemplul perfect. El a înțeles că e vorba de majoritate. Să-ți fie de bine, vrei și felul 2?
    7 5
  • Telegraph au avut pierderi de 244m de lire, anul trecut, deși trebuie sa plătești ca sa îl citești. Sau poate tocmai de aceea.

    Trăiesc din publicitate la companii petroliere și sunt pe cale să fie cumpărați de saudiți. Dacă nu îi blochează guvernul pe motiv de securitate națională.
    8 1
  • Bravo Matei, ești cel mai tare… un pui de Chuck Noris ;)
    Apropo eu bănui de ce Chuck Noris nu și-a luat electrică…. Ca să nu-i așa plăcut să te “tragă” curentul când ești bătrân.
    Tot așa și la tine, doar că tu furi curent, la greu… și trebuie mult de tot să fie greu ;)
    5 7
  • Ție prostiile astea ți le șoptește cineva sau le produci singur, cu capul tău?
    Băiete... caută-te la cap ca nu ești bine.
    5 4
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no! Delfinul turmentat fură oxigen.
    3 4
  • Seriff
    @20:20 Alta replica mai ai?
    Vezi ca nu mai da nimeni 2 lei pe electrice, se vand din ce in ce mai putin, cifrele vorbesc, sunt la pamant vanzarile de electrice in toata Europa.
    3 4
  • @Seriff
    Or fi dar tu tot un tiktok-ist inutil și extremist ești. Csfncsf.
    1 4
  • Știu că te-ai frustrat maxim… ;)
    Unii pot gândi pe loc, diferit… șocant, nu?
    Cei care știm să manipulăm o facem și asupra noastră, nu punem botul la sesiuni de spălări de creier.
    Tu fiind una din focile reprezentative, și ai ajuns așa pentru că unul ca mine a făcut o treaba excelentă, ai replici de curtea școlii, copil cu tantrum-uri de maxim 5 ani. Nu mai acuza pe alții că-s “TikTok”… tu este varză și pe mine nu mă afectează, dar să nu uiți niciodată.. ești varză ;))
    PS relaxează-te omule că-i doar un schimb de opinii, la final fiecare face ce vrea chiar dacă-i imoral, ilegal sau îngrașă :)
    2 1
  • @cap de maimutz
    Mai zi-ne cu Chuck Norris, maturule. Gândește repede pe loc.
    1 2
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Acum ma uit la Tom și Jerry. Jerry gândește rapid și pe loc, nu ca Tom, foca spălată pe creier.
    1 2
  • Neapărat restul focilor… cum arunci momeala, nu se lasă așteptate.
    Gata, ați păpat sau după caz vomitat… la somnic, mâine trebuie să fiți vigilente, dacă apare un articol cu creștere de la 8% la 12%??? Va spun eu 50% creștere… adică exponențial totul… :))
    2 2
  • Bălăceanca
    Hai acasă ca ți-am pregătit niște xanax. Vino pe aripile vântului de noapte.
    1 3
  • Lasă vraja/clișeul că-i fumată… plictisitor ;)
    PS dacă tot ai primit rețeta și ai pastilele, fi cuminte și papăle, așa cum ți-a spus doctorul.
    Dacă ești cuminte îți luăm vată pe băț și pop corn.
    1 1
  • Mama lu' Dutz
    Pe Dutzulică l-am dus la delfinariu când avea 8 ani. Aveau și foci! Vai ce i-a mai plăcut. I-am luat vată pe băț, popcorn și acadea. Și acum ține minte, dragul de el!

    Dutzulică, se scrie "papă-le", iar și uitat sa exersezi la gramatică.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru