Renault prezintă noul concept Estafette, o utilitară de oraș dezvoltată împreună cu Volvo

de Tiberiu Safta
Luni, 16.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a dezvăluit oficial un nou concept al unei utilitare de oraș electrice. Acesta se numește Estafette și este dezvoltat împreună cu Volvo.

Constructorul francez a prezentat noul concept Estafette. Conceptul anunță un viitor model comercial ușor, care este electric și care este creat în colaborare cu Volvo Trucks. De altfel, acesta va fi primul model de serie al mărcii Flexis, o marcă de utilitare electrice înființată în acest an de Renault și Volvo.

Noul concept are dimensiuni generoase și un design inspirat pe alocuri de vechiul Renault Estafette din anii ’70. În partea din față avem faruri montate pe două niveluri și o siglă Renault iluminată, precum și o capotă foarte scurtă pentru vizibilitate maximă. Cu acest concept, Renault vrea să demonstreze că și vehiculele utilitare pot fi expresive și interesante datorită formelor, dar și a culorilor.

Conceptul are o lungime de 4.87 de metri și o înălțime de 2.59 de metri. Datorită înălțimii mari, șoferul va putea să intre în mașină din spate fără ca acesta să se aplece pentru a ajunge în habitaclu.

Renault nu a oferit detalii despre propulsorul electric, dar spune despre noul Estafette că este primul său vehicul definit de software.

Asta înseamnă că sistemul de operare al mașinii va putea fi personalizat după preferințele clienților. De exemplu, bordul poate fi programat pentru a afișa temperaturile mărfurilor din zona de încărcare.

Mai mult, partea software a utilitarei va putea fi actualizată pentru a îmbunătăți autonomia și nivelul de siguranță. În acest fel, costurile de întreținere pentru companiile de transport vor fi mai mici cu 30%.

Noul concept Renault Estafette va deveni model de serie începând din 2026.

via Renault

Comentarii (3)

  • oricine
    Este continuarea la deschiderea J.O. 2024. O utilitară fără uși laterale și cu multă urâțenie înglobată ca (fără virgulă) concept filozofic. Făcută de cei care au votat un președinte gerontofil (într-un manual mai vechi gerontofilia era considerată boală psihică).
    4 2
  • Dr. Oetker
    Daca stai in cockpitu' ala juma de ora iti sare mustarul si faci icter mecanic.
    3 2
  • Este o utilitară, adică scopul este să fie utilă și cât mai ieftină. Antreprenorul vrea profit nu să-i arate cool angajații. Pare că are uși laterale, chiar culisabile. Faptul că se poate intra din cabină în partea din spate, este un lucru de asemenea util. Culorile sunt irelevante, este un concept.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru