Renault 5 Prototype: francezii prezintă renașterea celebrului R5 ca model 100% electric

de Paul Cosma
Joi, 14.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault 5 Prototype este conceptul unui viitor vehicul de oraș, 100% electric, prin care constructorul francez vrea să reînvie spiritul celebrului Renault R5.

Noua strategie a grupului Renault include o mulțime de noutăți interesante și lansări pentru perioada următoare.

Francezii vor să se reconecteze cu trecutul și prezintă Renault 5 Prototype, un concept 100% electric ce aduce aminte de celebrul Renault R5 și care preia o mare parte din designul modelului original.

Echipa condusă de Gilles Vidal a venit, practic, cu o abordare modernă a lui Renault R5.

Designul Renault 5 Prototype se bazează pe modelul emblematic din patrimoniul nostru, R5. Acest prototip întruchipează pur și simplu modernitatea, un vehicul relevant pentru timpul său: urban, electric, fermecător,” a spus Gilles Vidal, director de design Renault.

Elementele de stil preluate din designul original ascund funcții moderne: admisia de aer din capotă ascunde trapa de încărcare, blocurile optice din spate încorporează deflectoare aerodinamice, iar proiectoarele de ceață din bara de protecție au devenit lumini de zi.

Francezii nu au oferit, deocamdată, detalii tehnice despre acest concept sau eventuala versiune de serie.

Via Renault

Comentarii (6)

  • am iubit 5-ul cand era la moda si in anii 90, si ma refer la versiunile normale, nu la 5 Gt turbo cu motorul in spate. iar acest concept de 5 electric e bestial, si va avea succes in inimile nostalgicilor constransi de fatori exteriori sa treaca la mobilitate electrica. sa puna si o baterie si un motor ca lumea si va fi ok.
    22 5
  • Marius
    Nu vă supărați, dar franțujii s-au pus pe treabă serios la capitolul concepte auto (inclusiv cu Dacia).

    Apropo de bani și concepte.....venerabilul Steve Jobs de la Apple, a fost întrebat la o emisiune tv, care e rețeta succesului brandului sau. Răspunsul a fost sec: "Foamea!"

    Nu întâmplător, țările învinse și puse la pământ după al doilea război mondial (Germania, Italia, Franța, Japonia, și mai târziu prin anii '50 Coreea).....au văzut curul maimuței (mare, roșu și urât).....deci s-au pus pe treabă și au dezvoltat adevărate tehnologii, in special in industria auto......și au ajuns să domine la acest capitol.

    Foamea la grupul Renault face minuni domnilor. Uite că dacă se vrea, se pot desena și mașini frumoase. Jos pălăria.
    16 4
  • Taliban Dacia
    Dacia LASTUN :)))
    2 18
  • Someone23,
    Ca fost posesor de 5GT turbo (MY 87) recunosc ca, oricat m-am straduit, nu am gasit motorul de zici ca era montat in spate!:)))
    5 10
  • @5GT
    A existat și varianta cu motor spate.
    https://www.snaplap.net/renault-5-turbo/
    7 3
  • @ ds, merci
    @ 5 GT: asta e bunicul lui Clio V6: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=301554809&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=20700&makeModelVariant1.modelId=29&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&action=eyeCatcher&searchId=a7c2b3df-873b-67ee-a9ca-0d6ea48beb0d
    e deja un clasic in viata, dupa cum arata si pretul
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru