Red Bull RB17 va avea o versiune legală de stradă

de Tiberiu Safta
Joi, 18.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul hypercar Red Bull RB17 va primi o nouă versiune care va fi legală pentru drumurile publice. Această versiune va fi produsă de britanicii de la Lanzante.

Red Bull Racing a dezvăluit, în urmă cu o săptămână, prima sa mașină de serie, RB17. Noul hypercar, desenat de Adrian Newey, designer-ul legendar de Formula 1, este o mașină construită strict pentru circuit. Astfel, noul model, care costă 5 milioane de lire sterline și care va fi produs în 50 de exemplare, nu poate fi folosit pe drumurile publice.

Din fericire, noul Red Bull RB17 urmează să primească o astfel de versiune de stradă. Această versiune va fi mai degrabă o conversie realizată de către compania britanică Lanzante. Această companie a creat, anterior, o versiune de stradă legală pentru McLaren P1 GTR.

Conversia lui Red Bull RB17 într-o mașină de stradă va consta în montarea unor elemente noi ale caroseriei care vor afecta aerodinamica modelului. De exemplu, versiunea de stradă va fi echipată cu oglinzi. De asemenea, este probabil ca motorul V10 electrificat de 1200 de cai putere să sufere câteva modificări pentru ca mașina să fie legală pe drumurile publice.

Producția lui Red Bull RB17 va începe abia de anul viitor. Procesul de conversie ar urma să dureze mai multe luni, iar prețul va fi cuprins între 250.000 și 500.000 de lire sterline.

via Top Gear

Comentarii (3)

  • George Simion
    cum atat de ieftina? cate locuri va avea? versiune spider baga? tiriac isi permite/i se da?
    0 1
  • Jian de la Calafat
    Dă-i englezului mintea de pe urmă!

    Drumul public reprezinta adevărata scenă, nu circuitul, mai ales daca decizi sa investesti o avere, cca. 7 milioane €, intr-o masina.
    1 0
  • @George Simion: conversia va costa atât, pe lângă prețul mașinii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru