Record în China: mașinile electrice și PHEV, peste 50% din vânzări în luna iulie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor furnizate de către Asociația Producătorilor Auto din China, în luna iulie, mașinile pur electrice și cele echipate cu sisteme de propulsie plug-in hybrid au reprezentat peste 50% din vânzări. Un nivel record.

China este cea mai mare piață auto din lume. O piață care, din câte se pare, îmbrățișează din ce în ce mai mult mașinile propulsate cu forme noi de energie (NEV), așa cum este numit acest segment în țara asiatică.

Luna iulie a marcat stabilirea unui record, în contextul în care mașinile pur electrice și plug-in hybrid au reprezentat 50.7% din vânzări. Vorbim despre o creștere de 37%, comparativ cu aceeași lună din 2023.

În ciuda acestei creșteri, vânzările totale de mașini au scăzut, pe această piață, cu 3.1% în iulie. Vorbim despre a patra lună de declin consecutiv.

Ca să ne facem o idee despre evoluția pieței din China, în urmă cu trei ani, mașinile propulsate cu forme noi de energie (NEV) reprezentau doar 7% din totalul vânzărilor.

via Reuters

Comentarii (4)

  • spaclu lu manole
    Din pacate orice stire bombastica venita din china e cel putin indoielnica. La fel era in trecut cu rapoartele la recolta si productia industriala. pe vremea lu ceasca.
    4 2
  • @Manole
    Si orice stire venita din Germania e credibila. Ca si softurile ilegale.
    Stiri din Finlanda iti plac?
    https://youtu.be/zTJ9WSJ8HF8?si=VCkRSYvUqJYf6rug
    2 14
  • @cocalar electric
    Mai e știrea din Coreea de Sud, un Mercedes EV a ars într-o parcare subterană și au fost evacuate 700 persoane din bloc. :)))))
    A doua zi s-a prăjit altă electrică. Guvernul discută acum ce să facă cu tigăile electrice. Cred că vor se le parcheze direct în China. :)))))))
    3 0
  • @cocalar electric
    https://www.wsj.com/business/autos/huge-fire-sparked-by-a-mercedes-benz-ev-adds-to-safety-concerns-dogging-industry-8143d058

    De la o tigaie electrică parcată subteran au fost evacuate 700 de persoane din bloc. :)))))))))))

    Vor fi urmări în privința reglementărilor. :)))))))))))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru