Recall-uri la nivel mondial pentru Toyota, BMW şi Volvo
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Trei dintre cei mai importanţi producători auto ai lumii au anunţat ieri recall-uri masive pentru unele dintre modelele pe care aceştia le vând pe anumite pieţe ale Globului. Este vorba de Toyota, BMW şi Volvo, noile rechemări la service continuând astfel pasa proastă prin care trece industria în ultimul an din acest punct de vedere.
Cele mai multe unităţi rechemate la service, 1.53 de milioane, se regăsesc în curtea celor de la Toyota, care în doar un an a trecut de 12 milioane de maşini chemate pentru verificări tehnice la nivel mondial. Cele mai multe dintre aceste maşini au fost vândute în Japonia şi SUA, dar există şi un număr necunoscut de unităţi afectate în Europa, China, America de Sud, Africa şi Oceania. Problemele vizând o problemă la sistemul de frânare şi la cablajele pompei de benzină. În centrul recall-urilor se află atât modele Toyota (Crown, Avalon, Highlander), cât şi unele Lexus (GS300, IS250, IS350).
Recall-ul BMW vizează 21.771 de maşini vândute în China, aceasta operaţiune având la bază o problemă globală la sistemul de frânare al unora dintre modelele companiei.
Este vorba de 21.383 de unităţi Seria 5, Seria 6 şi Seria 7 şi de 388 de exemplare Rolls-Royce Phantom. la nivel global, problema afectează 345.000 de unităţi ale celor trei modele BMW, respectiv circa 6000 de bucăţi Phantom. Conform purtatorului de cuvând BMW, Frank Strebe, compania germană nu a primit nicio plângere referitoare la aceste defecţiuni, recall-ul fiind unul voluntar.În sfârşit, Volvo va rechema în service-urile din Statele Unite aproape 10.000 de maşini din cauza unor probleme la airbag-ul lateral, care ar putea să nu fie activat în cazul unui accident. Recall-ul a fost impus de NHTSA, organizaţia americană care veghează asupra siguranţei pe şosele. În operaţiunea de rechemare la service sunt incluse versiunile 2010-2011 ale modelelor S80, XC70, V70 şi XC60.
via | Volvo | BMW | Toyota
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Euro NCAP a efectuat ultima serie de teste din acest an. Nu mai puțin de 14 mașini noi au fost testate, printre care Audi A5, Porsche Macan Electric, Mini Countryman, Hyundai Santa Fe și Renault 5 E-Tech. (04.12)
-
TMD Friction, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de frânare din lume, a publicat primul său raport ESG sau, cu alte cuvinte Environmental, Social and Governance. (26.11)
-
Euro NCAP a publicat rezultate noi după cea mai recentă serie de teste de siguranță. Au fost testate 5 mașini noi, printre care și Ford Tourneo Courier, produs la Craiova. Monovolumul a obținut doar 3 stele. (14.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
orice individ din lumea asta daca are un dram de minte si nu fasole in dovleac nu va asocia imaginea/tehnologia Volvo cu apartenenta la Geely. Imi este greu sa cred ca cineva va ajunge sa creada ca macar un constipat de orez isi va spune parerea in legatura cu airbag-urile masinii cu sisteme de control si de prevenire a accidentelor. Acelasi constipat va face tot ce e posibil ca Volvo sa ramana Volvo pentru ca vanzarile nu se vor face numai in China ci si la nivel mondial (de unde se pot scoate bani frumosi)
Si ca ziceti de sigurata...nu se deschide airbagul lateral.....
Dar la bmw probleme la sistemul de franare? :)) hai ca sunteti absurzi deja :))
Siguranta activa e mai importanta ca si cea pasiva. Asa ca no comment fata de volvo cand vad ca bmw are probleme la sistemul de franare si toyota la care se blocheaza pedalele din cauza presului.