Industria auto a fost afectată puternic în ultimii doi ani de pandemia de coronavirus și de criza mondială de semiconductori. Din păcate însă, lucrurile nu vor reveni la normal prea curând, deoarece războiul din Ucraina tocmai a contribuit la adâncirea acestei crize.
Drept consecință, mai mulți producători au fost forțați să oprească temporar producția de mașini. În același timp, foarte mulți constructori și-au oprit toate activitățile în Rusia și s-au distanțat de această țară după declanșarea războiului.
Pe fondul acestor evenimente nefericite, producția de mașini va scădea cu 5 milioane de vehicule în următorii 2 ani, potrivit unor estimări realizate de S&P Global Mobility. Atât pentru anul 2022, cât și pentru anul următor, nivelul producției va scădea cu 2.6 milioane de mașini pe an. Astfel, vor fi produse circa 81.6 milioane de mașini în 2022, urmând ca numărul să crească la 88.5 milioane de mașini anul viitor.
Războiul din Ucraina a înrăutățit, deja, situația cu privire la aprovizionarea unor componente esențiale pentru mașini. catalizatoare, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.
Multe piese și resurse importante precum: cabluri, neonul, paladiul și platina provin chiar din Ucraina și Rusia. Neonul este folosit pentru fabricarea semiconductorilor, iar platina este un element de bază folosit laDirectorul executiv al companiei, Mark Fulthorpe, avertizează că situația se poate înrăutăți și mai mult decât arată estimările. În cel mai rău caz, vor fi produse cu 4 milioane de vehicule mai puține față de estimările actuale pentru fieacare an.
Recent, a apărut un nou val de COVID-19 în China, care a forțat producători ca Toyota, Volkswagen și Tesla să oprească temporar activitățile din mai multe uzine importante din acea țară.
via Automotive News
Lasa-l pe deținătorul adevărului, inexorabil, să vorbească, măcar el nu scrie " m-ai spune " .
Producția va scădea pentru că mașinile vor fi tot mai scumpe, deci și vânzările, nu știu ce-a decis Oculta la Davos, dar acum este o certitudine că anumite planuri se amână, când în Europa repornesc termocentralele pe cărbuni, când la noi s-a reluat extragerea la două mine închise anul trecut, arată fix invers față de planurile inițiale, mă duce la concluzia că războiul n-a fost planuit la summit-urile ocultei mondiale, ci în capul lui Putin de mulți ani, oculta i-a dat niște " injectii ", dar ca un muscal kgb-ist, lipsit de inteligenta necesară, a muscat-o, iar acum vede că socoteala de la Kremlin nu se potrivește cu Ucraina . Bineînțeles, indiferent de deznodământ, totul face din planul lui Putin, " operațiunea" este în cărți, cu șefii spionajului arestați la domiciliu .
După ce ai dormit 50 de ani si-ai pedalat in gol cu drepturile omului, independența energetica trebuie realizata repede, asta însemnând sacrificii mari pentru omul de rând, deci încă minim o generație de sacrificiu
Nu petrolul de la OPEC si punga de gaz din Marea Neagra (eu bănuiesc ca este o ciocă povestea asta), înseamnă independenta energetica. Si nici termocentralele pe cărbune, ele funcționează cu amestec gaz metan + praf cărbune (este o soluție de criza)
O sa fiu crucificat pe site, dar războiul din Ucraina va aduce si mai repede mașina electrica! La pachet cu industrii extrem de poluante (nu rahat CO2, chestii grele de tot) la noi in UE.
Așa ca nepoții noștri se vor juca fericiți lângă micro-centrala atomica de cartier si la mare peisajul va fi 5 șezlonguri si-o eoliană, prosopul îl usuci pe o fotovoltaica.
Nu este vorba de risc, este vorba ca noi, oamenii simpli, plătim nota de plata. Țin sa-ti aduc aminte ca Primul Războii Mondial a fost din cauza ca s-au certat niște veri primari, al Doilea după o criza economica, nu au mai avut toți loc la masa, acum nu cred (sper) ca vrem sa repetam istoria (totuși întrunim condițiile meniului complet)!