Range Rover, fabricat în India. În premieră, SUV-ul nu mai este produs doar în Marea Britanie

de Alexandru Monenciu
Duminica, 26.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru prima oară în istoria acestor modele, Range Rover și Range Rover Sport vor fi produse și în afara Marii Britanii, mai exact în India. Aceste exemplare vor fi comercializate exclusiv pe piața locală.

India a ajuns să fie o piață foarte importantă pentru Jaguar Land Rover, în special datorită părintelui Tata Motors. Numai anul acesta, vânzările Range Rover au crescut cu 160% în India, ca să ne facem o idee.

Pentru a se asigura că indienii așteaptă mai puțin pentru un Range Rover nou, compania britanică anunță acum că atât Range Rover cât și Range Rover Sport vor fi produse și în India, pentru piața locală.

Așadar, în premieră, vârful de lance al britanicilor va fi produs și în altă uzină decât cea principală din Solihull, Marea Britanie.

Uzina din Pune, India, acolo unde va fi asamblat Range Rover, este deținută de Tata Motors. Din 2011, aici se produc modele ca Land Rover Freelander, Range Rover Evoque, Velar, Jaguar F-Pace și Land Rover Discovery Sport. Toate pentru piața locală, desigur.

Primele exemplare Range Rover, produse în India, vor părăsi linia de asamblare a uzinei din Pune în vara acestui an.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • scamel
    s-au corcit rau.si premierul,si range rover. mai bine cu indienii,decat cu europenii
    2 5
  • Trilulilu
    De ce să mai produci acolo când și-au închis ultimul combinat metalurgic? Aproape tot metalul European este importat din Turcia, India și China. Ucraina a fost pe lista scurtă, dar a dispărut de când au pus botul la vrăjeala americană. De ce să cari mașini întregi din Europa când aproape toate componentele sunt produse în Asia?! Plus că îți instruiești propria populație în fabricarea produselor de lux.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru