Radarele fixe suspendate vor fi inlocuite cu radare mobile
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Soferii care s-au bucurat de suspendarea radarelor fixe amplasate pe drumurile din Romania trebuie sa circule cu prudenta, deoarece Politia Rutiera va amplasa o serie de radare mobile pe rutele unde erau prezente radarele fixe suspendate. Radarele mobile trebuie sa inlocuiasca aproximativ 160 de radare fixe, iar acestea vor fi actionate in acelasi mod in care erau folosite pe acest traseu inainte de introducerea radarelor fixe. Astfel, politistii de la Brigada de Politie Rutiera vor opri pe loc toti soferii care vor depasi viteza legala.
"Ne intereseaza sa reducem numarul de accidente pe principalele drumuri nationale si europene. Vom actiona cu radare mobile si vom trece la oprire asa cum faceam odata" , a precizat Lucian Dinita, Seful Directiei Politiei Rutiere.
Lucian Dinita a mentionat ca soferii care au fost amendati inainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui sa isi achite amenzile deoarece constatarea este legala, deoarece aparatele de radar functionau legal. Politia Romana va incerca sa fluidizeze circulatia in perioada sezonului estival.
Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, inspectoratele judetene de politie nu au mai procesat amenzile de circulatie pentru depasirea vitezei legale care au fost inregistrate de aparatele de radar fixe incepand cu 24 aprilie.
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va cere in justitie anularea unor contracte de amplasare a radarelor fixe, in cazul in care acestea nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie.Via | Mediafax
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
Galeria Țiriac Collection, cea mai mare colecție privată de automobile din România, tocmai a primit două exponate noi. Este vorba despre două modele Porsche 911, dintre care unul este GT3 R Rennsport, un model produs în doar 77 de exemplare. (04.12)
-
Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, vânzările de mașini noi în România au scăzut cu 8 în luna noiembrie. Pentru ultimele 11 luni, vânzările au rămas în creștere față de anul trecut. (02.12)
-
Un nou studiu al pieței de mașini second hand din țara noastră arată că mai multe mașini au trecut prin mai mult de două schimbări de proprietar. Există cazuri în care mai multe mașini au trecut prin mâinile a nu mai puțin de 24 de proprietari diferiți pe parcursul vieții acestora. (28.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
daca veti cauta www.amenda.ro sau www.amenda-rutiera.ro o sa vedeti ca se pot gasi multe motive de anulare a proceselor verbale. oricum, decat sa platesti amenda, mai bine incerci sa-i dai in judecata si cu banii aia sa platesti avocatul.
Imi este rusine sa vad ca sunt de acelasi neam cu cei care ridica prostia, incultura rutiera si lipsa de respect rutier la rang de ARTA!!!! A merge cu viteza in linie dreapta nu inseamna ca esti grozav cum nici slalomul primtre masini cu viteza mare nu este o chestie formidabila deoarece el reuseste doar prin prizma ajutorului oferit de catre cei care sunt depasiti..... Toata suspendarea asta va duce doar la o selectie naturala mult mai agresiva si din pacate si la moartea unor nevinovati.....
Mai este un articol aici pe Automarket in care se spune de soselel blestemate ale lumii .... eu spun ca unicele sosele blestemate sunt cele din romania, blestemate cu prostie cu nemiluita, restul drumurilor fiind blestemat de grele.
Condoleante!!!
P.S. Nu contest legalitatea sau corectitudinea deciziei organelor de drept , deoarece daca este sa platesc amenzi, le platesc dar le platesc STATULUI si nu unei firme private!!!
Dupa cum observ si aici incep sa se adune descreieratii cu metode de eludare a amenzilor. Sa va vad eu pe voi cum o eludati pe doamna cu coasa cand va veti trezi intrati intr-un pom cu acul vitezometrului blocat la 130km/h. Voi ca voi, dar poate o sa va insoteasca si o persoana care nu a avut nici o vina.
Sper sa bage cat mai multe radare si sa-i arda cumplit pe faptasi. Doar asa se potolesc din alergat.
Va recomand sa citit si ultimul numar din Autoshow, in care Nicu Vlad vorbeste despre circulatia din Australia, unde a trait: "Acolo, daca cineva depaseste coloana la semafor si se baga in fata, lumea il blocheaza si cheama politia". Asta da exemplu de spirit civic intr-o tara deloc stalinista asa cum cred unii dupa ce-au vistat pe wc.
In schimb, radarele mobile vor avea o eficienta mult mai mare, tocmai datorita faptului ca sunt mobile. Nu te mai ajuta gps-ul, si uneori nici macar detectoarele. Intr-adevar, te vor semnaliza ceilalti participanti la trafic cu multi km inainte. Chiar daca nu o sa fie atatea amenzi, macar o buna bucata din drum, pana te intalnesti cu cei de la rutiera, vei conduce regulamentar (fara depasiri de coloane, viteza legala si fara incalcari de linie continua). Ar trebui ca politia rutiera sa isi faca datoria si atunci poate, numarul de accidente rutiere se va diminuat.
Vom vedea.