“Mergem cel puțin cu sumele de anul trecut, cel puțin cu bugetul de anul trecut și cu numărul de autoturisme de anul trecut,” a declarat Tanczos Barna cu privire la evoluția programului Rabla în 2021.
Potrivit oficialului guvernamental, Ministerul Mediului caută soluții și resurse pentru ca programul să fie extins.
“Trebuie să venim și în sprijinul autorităților locale cu mijloace de transport în comun electrice,” a adăugat ministrul. Deocamdată, nu există informații oficiale cu privire la debutul programului Rabla în 2021 și numărul de tichete disponibile.
Bonusul acordat pentru achiziționarea unei mașini electrice ar urma să rămână în continuare de 45.000 de lei.
Singurele informații cunoscute în prezent sunt că Ministerul Mediului va anunța o strategie mai amplă pentru programul Rabla pentru următorii patru ani.
Via profit.ro
O consider o scăpare a sistemului.....în 2018 mi-am casat rabla din 2006 cu 93 000 km reali :)) .....am profitat dar NU sunt de acord cu Rabla. Mai ales pentru electrice.
Puteam lua Dacia și fără cei 6500 de lei dar dacă statul e așa "darnic" .......
luati cu japca de stat pentru o masina electrica produsa in alta tara,unele pe alt continent. Iar alea produse aici sa nu fie mai scumpe decat cele vandute in afara,cum facuse Dacia la un moment dat cu Dusterul care era mai ieftin cu 1000euro in Franta.
Chiar mi-a plăcut opinia ta, care se cuvine a fi înţeleasă ca pro-normalitate (nu anti-electrice!).
Nu-mi fac griji că vei citi aceste rânduri, din moment ce mă vei ocoli cu înverşunare, conform propriei tale asigurări. Oricum, mă voi suci la 180 de grade, adică voi adopta filosofia…verde (voturi) în cazul tău, dar pssssst! să nu afli şi tu.
A, şi nu este nevoie să-l trimitem pe Dincă la testele de siguranţă – va fi suficient să-i cumpărăm un Chery sau un Brilliance şi să-l aruncăm forţat în vâltoarea traficului. Sau, mă rog, putem miza şi pe un Logan cu rezervor GPL în spate :D
Toate statele din lumea civilizata au astfel de programe!
Dar sunt si state care nu au astfel de programe: Rusia, Belarus, Georgia, Azerbaijan, Afganistan, Irak, Iran etc
Oamenii sunt liberi sa se mute acolo unde se simt bine! Nu este musai ca toti romanii sa plece in vestul "decadent" unde se fac bani, se poate migra si catre estul "mesianic" si liber de masini electrice :))))
"There are 577 electric buses operating in Moscow.[2][3] This is the largest electric bus fleet in Europe ahead of London's fleet"
toata ziua trolezi pe aici si nu vei reusi sa schimbi nimic...lumea va continua sa cumpere masini electrice din ce in ce mai multe, subventia va mai fi in vigoare cativa ani...
Evolutia va continua in ciuda tuturor aberatiilor si a intereselor zbierate pe aici!
Cum spunea Einstein "nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat!"
2. Preturile masinilor electrice vor scadea, vor ajunge sa coste exact ca o masina pe combustie interna. Vor fi disponibile inclusiv in varianta sh pentru toata lumea, nu doar pentru bogati cum incearca unii sa manipuleze! Cine nu ma crede sa caute cat costa un calculator in anii 70-80...acum toata lumea are un calculator!
3. Autonomia masinilor electrice va creste si va fi mai mare decat a masinilor cu motor pe combustie interna.
4. Mentenanta unei masini electrice este mult mai ieftina decat a unei masini cu motor combustie interna.
5. Tehnologiile folosite in dezvoltarea masinilor electrice vor putea fi folosite si in alte domenii cum ar fi agricultura: sigur tractoarele electrice se vor conduce automat, vor fi autonome, vor fi conectate la satelit si vor lucra zi-lumina
6, De unde fobia asta de electrificare, de nou si de schimbare?
7. De unde atata rautate pentru a blama oamenii care lupta pentru schimbare? Experienta de viata imi spune ca sunt doua variante: ori interese proprii sau de grup ori prostie. Sau ambele!
Poti sa-l intrebi sincer:
"de unde stiu eu de atatea combinatii la nivel mondial fara sa fi participat la vreo intalnire cu aia?"
Paralizaţi de teamă (dacă veţi mai fi capabili de sentimente fireşti, deşi mă îndoiesc, măi viitori…cibernetizaţi din creştet până-n tălpi), veţi sta smirnă, eventual recitând impecabil “axiomele” predate tunător de “Ministerul Adevărului” – şi încă doar întrebaţi sau la ordin, nu aşa, de capul vostru.
“Patru picioare bine, două picioare rău” (desigur, porcii din coteţul suprem vor umbla numai pe două picioare, dar, precum se relevă în distopia de excepţie “O mie nouă sute optzeci şi patru”, va deveni suverană “obișnuința de a susține fără reținere că negrul este alb, în contradicție cu faptele reale”…). Aşa că, Mafănikkk, nu te mai smiorcăi cum că nu înţelegi “reticenţa/repulsia faţă de schimbare”, întrebarea care se cere ridicată neavând doar substrat filosofic, ci fiind fundamentală: DE CE schimbare? Ca să se ajungă la ceea ce am descris aici şi în atâtea ocazii?...Nu, mulţumim!!! Ba mai mult, decretez: ferească Stăpânul de Sus să “prindă” careva dintre noi, cei cu dovleacul pe umeri, acele vremuri cu adevărat funeste…
PS. “Sărakii să meargă la muncă”…Pentru ei înşişi sau pentru stăpânii lor profitori? Şi tu, ăsta sfătos, ce eşti, în definitiv? Nu cumva tot un sărak? Ah, nu, ci un săraq.
Aici, pe AM, în raport de situaţia locului, nu ne trebuie arsenalul presei de investigaţie (repet ceea ce am tot precizat: EMOL n-ar fi atât de tâmpită, încât să-şi deschidă larg porţile, invitând galeş înăuntru prostimea planetară, graţie motivului cel puţin bizar “Veniţi să constataţi că existăm, ca să vă risipiţi orice dubiu despre noi şi ca să nu ne mai negaţi vehement influenţa şi acţiunea”). Totuşi, a uza de facultăţile mintale cu care ne-a înzestrat Atotputernicul nu costă nimic! Numai că voi vi le-aţi zăvorât, sub impulsul fascinaţiei “noilor vremuri”. La urma urmei, fără conştiinţă se nasc doar…idolii voştri din tenebre, deoarece ei sunt meniţi să împlinească, toată “viaţa” lor (o parodie în trup), o anumită lucrare, care necesită neapărat non-scrupulozitate extremă şi perenă…
Eu zic sa renunti la inexorabil si sa te semnezi cu Jules Verne.
Ca sa concluzionam, vrei sa ne aduci pe toti la stadiul de pestera ca sa ne pazesti de demonul tehnologiei!
Este un personaj real care se pliaza exact pe profilul tau psihologic - Unabomber - Theodore Kaczynski. -
Tu ai lipsuri seriose la matematica si inclinatii fascisto-comuniste, dar problema ta psihica este aceeasi cu a personajului mai sus amintit!
Mi-amintesc de un dialog al Părintelui Cleopa cu nişte ofiţeri, călătorind cu toţii în acelaşi compartiment de tren. Omul ceresc le tot explica hibele ştiinţei (fără însă a o combate şi fără a o dispreţui!), iar ei rosteau acelaşi verdict-şablon: “Ia uite, măi, este împotriva ştiinţei!”.
De ce am apelat la această analogie? Ca să pun în vedere minţii tale contorsionate (deşi sunt perfect conştient că urlu ca surdul în clopote) că nu încape nicio îndoială că nu eşti în stare să faci deosebirea de (chint)esenţă dintre tehnologie şi…tehnologism. Tu pur şi simplu te-ai blocat în această stereotipie demnă de râsul curcilor: ia uite, măi, este împotriva tehnologiei!
PS. Hiperbolizarea arbitrară reprezintă unul dintre simptomele spălării pe creier a e-zombilor şi, în general, a hashtagiştilor (scopul fiind ridiculizarea cu orice preţ a “dujmanilor”, atunci când arma psihologică de bază, recte cazuistica, nu…funcţionează, adică nu produce efectele publice scontate). De pildă, Mafioso tot bate monedă pe “pacienţii de la psihiatrie care se închipuie anumite personalităţi ale istoriei”. O asemenea infirmitate mintală se cunună cu RARITATEA. Oricine dintre noi poate depune mărturie că n-a văzut sau n-a auzit personal de asemenea cazuri, mai ales dacă ştie persoane calificate care lucrează în domeniu.
Rătăcirea ta constă în faptul că ţi se pare că rubrica “Umor” din unele reviste sau unele site-uri de specialitate (aşa-zise “fabrici de râs”, dar care, de fapt, te îndeamnă să râzi de ele, nu cu ele!) “interferează” în mod expres cu realitatea.
Dar ce-ar fi să te caracterizezi şi matale un pic? Ce zici de…saltimbanc?
Spre deosebire de tine am facut analiza in facultate, poti sa mergi pe mana mea!
1) Dacă o universitate nu se bucură de prestigiul altora, cică ar fi “de proastă calitate”, n-ar fi credibilă şi, deci, “n-ar trebui urmată”.
Mai ziceai de mine cum că “jignesc pe toată lumea de pe AM”. Ia vezi, în situaţia particulară în speţă, cine o face, de fapt!
2) Cumva în acel “rai ştiinţific” din Vest se predau, se studiază şi se aprofundează alte legi, teoreme şi axiome decât în alte părţi ale Globului?
3) CARE dintre aceste “etaloane” ale educaţiei “avansate” are tangenţă cu persoana ta?
PS. Orice nea Caisă de pe stradă poate pretinde că s-a încununat cu nu ştiu ce studii, diplome şi titluri şi că a colaborat şi s-a şlefuit cu nu ştiu ce somităţi – doar are idee că ori nu te-ai sinchisi, ori “n-ai cum” să ateşti afirmaţiile lui.
PPS. Comedia bufă continuă! Carevasăzică, Mafănikkk se confruntă (şi pierde categoric) cu regulile elementare ale limbii române, dar pomeneşte, cu seninătate şi emfază, de “caracterele excepţionale” făurite şi declarate “summa cum laude” în instituţiile şi aulele lumii…
PPPS (sic!). Ce înseamnă să te cuprindă disperarea…Te foloseşti de orice şiretlic ca să ne (căci nu este vorba doar despre mine!) reduci la tăcere.
Urâtă treabă, groaznic suflet…
Nu mă acuza de catolicism. Sunt creștin ortodox și așa voi muri!
Cât despre susținătorii electricelor și a noilor vremuri le citez câte ceva din oameni cu mult peste nivelul meu:
Albert Einstein: " Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți." (așa că dați-i înainte cu digitalizarea, marea resetare, școală on-line, condus autonom, mâncare sintetică, criptomonede, dispariția banilor fizici, acceptarea noului "normal" etc. etc.)
Feodor Dostoievski : "Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata."
Benjamin Franklin: "Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţa"
Sf. Antonie cel Mare: “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”
Nicolae Steinhardt : "Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi si cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti."
Așa că dragilor susținători aprigi ai schimbărilor băgați la cap, citiți, mergeți la biserică ortodoxă și pregătiți-vă! Suntem doar la aperitiv!
PS: dă-l în pana mea pe Dincă. :)) ( Mi s-a mai spus să nu mai caut dreptatea. Dreptate și adevăr doar la Dumnezeu vom găsi). Am și uitat de el. Altele sunt problemele. Bătălia pentru suflete că cea lumească pentru trupuri e cam pierdută.
Citatele sunt la obiect şi reflectă o putere uimitoare de previziune (fără să fie toţi profeţii oameni duhovniceşti), dar nu te aştepta să le desprindă mesajul prea mulţi…Din motive lesne de înţeles, pe care nu le voi relua la infinit.
De pregătit sufleteşte trebuie să ne pregătim inclusiv noi, fiindcă, într-adevăr, în faţa noastră s-a conturat doar începutul! Cel puţin aici, pe AM, se vor ascuţi şi mai abitir săbiile. Iar nevoia ne va învăţa, volens nolens, să acţionăm uniţi, aidoma laitmotivului din “Gladiator” (2000).
Să nu uit – cu părere de rău pentru cei care preferă “zona neutră” (de observaţie şi de intervenţie), nu vor exista decât două tabere (definitoriu şi perpetuu antagoniste): pro-firescul şi pro-demonicul…A tăcea sau a te declara “imparţial” denotă că ai optat deja pentru ultima tabără enumerată, fiindcă Însuşi Hristos nu lasă loc de echivoc: “Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte” (Matei 12:30).