Producția vechiului Fiat Panda, oprită din cauza cererii scăzute

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis, grupul multinațional care deține Fiat, a anunțat oprirea temporară a producției vechii generații Panda. Motivul pentru care are loc această oprire este atribuit cererii scăzute pentru model.

În vara acestui an, Fiat a dezvăluit oficial noul Grande Panda, a 4-a generație a modelului de oraș. Chiar dacă avem parte de un nou model, vechea generație Panda, lansată în 2011, se află în continuare în producție, iar acum poartă numele Pandina, pentru a nu se crea confuzie cu noul model.

Producția vechiului model urmează să fie oprită temporar pentru câteva zile începând din noiembrie. Potrivit unei publicații italiene, Grupul Stellantis, care deține Fiat, a decis oprirea producției acestui model pentru a "adapta producția condițiilor de piață din prezent și pentru a garanta menajarea eficientă a resurselor." Cu alte cuvinte, producția vechiului Panda a fost oprită din cauza cererii scăzute pentru model.

Alături de oprirea temporară a producției vechiului Panda, Fiat mai anunță și închiderea temporară a uzinelor de la Termoli și Pratola Serra din Italia, acolo unde sunt produse motoare.

Fiat Panda nu este singurul model care are parte de o oprire a producției pe fondul cererii scăzute.

În aceeași situație se află și Fiat 500e, versiunea electrică a modelului de oraș. Producția celui din urmă model a fost oprită încă din septembrie.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru