Și în 2022, la fel ca în anul precedent, mai mulți producători de mașini au fost afectați de criza profundă de semiconductori. Unii dintre aceștia au vândut mașini noi cu echipamente lipsă, alții chiar au suspendat temporar producția unor modele, de altfel, de succes. Iar, din cauza acestei crize, au crescut semnificativ și timpii de așteptare pentru o mașină nouă.
Acum, Ford a anunțat că producția lui Mustang a fost suspendată din același motiv. Din fericire, această sistare nu va dura mult timp, potrivit publicației The Detroit News. Este de așteptat ca uzina din Flat Rock, Michigan, să-și reia activitatea săptămâna viitoare, atunci când vor fi disponibili semiconductori.
În 2021, Ford Mustang a avut parte de cel mai slab an din istoria sa ca număr de vânzări. Doar 52.414 exemplare au fost vândute la nivel mondial, depășind recordul negativ anterior pentru acest model, stabilit în 2020.
Mai mult, pe piața din SUA, Mustang a pierdut teren în fața rivalului său, Dodge Challenger.
Cel din urmă model a fost vândut în 54.314 exemplare, ceea ce reprezintă o creștere pentru Challenger, față de 2020.Recent, au apărut speculații că viitoarea generație Ford Mustang va fi lansată în 2023 și va primi numai propulsoare hibride. Din 2028, Mustang ar putea deveni un model pur electric.
via Motor1
Straniu cum producătorii de maşini electrice nu sunt prea sunt afectaţi sau nu sunt afectaţi deloc de această "criză", deşi folosesc până la 10 ori mai multe cip-uri (ca medie în milioane de tranzistori)
Plus ca are dreptate colegul de mai sus, cum ar fi ca peste noapte un cartier intreg (ma refer aici la mii de oameni) sa isi bage simultan masinile in priza) Ar pica curentul pana in Moscova si inapoi.
Chiar dacă au fost afectați mai puțin și Tesla au avut întreruperi.
Din ce înțeleg este vorba și de varietatea de componente și cât de bine s-au descurcat fiecare in a pune presiune pe furnizori. Cunosc situația dintr-o fabrica BMW și au avut întreruperi totale de aproape 2 săptămâni anul trecut, dar cu multe eforturi sau cu reduceri ale opționalelor.
Au fost situații in care au produs fără anumite componente si au rectificat ulterior situația.
Ideea este ca toată nebunia creată de abordarea COVID ne costa pe toți si ne va costa pentru mulți, mulți ani.
Prețul unui container a crescut cu 2,5 ori intr-o săptămâna!!!
Tot lanțul logistic este congestionat si are întârzieri enorme si asta aduce costuri speciale incredibile, care pana la urma cresc prețurile bunurilor in general si mașinile nu fac de loc excepție.