Producția lui Fiat 500e, oprită din cauza cererii scăzute

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a oprit temporar producția versiunii electrice a modelului 500. Producția acestui model va fi oprită timp de 4 săptămâni din cauza cererii scăzute.

Constructorul italian se vede nevoit să oprească, pentru o vreme, producția lui 500e, versiunea electrică a modelului de oraș. Motivul pentru care producția acestui model este oprită este din cauza cererii scăzute, o consecință a scăderii vânzărilor de mașini electrice la nivel mondial din acest an.

„Măsura este necesară din cauza lipsei de comenzi din prezent legate de dificultățile profunde cu care se confruntă toți producătorii pe piața de mașini electrice, mai ales producătorii europeni”, se arată un comunicat oficial din partea Stellantis, grupul care deține Fiat.

Versiunea electrică a lui Fiat 500 este produsă în Italia, la uzina istorică Mirafiori din orașul Torino. Producția lui Fiat 500e va fi sistată timp de 4 săptămâni, după care va fi reluată. Fiat are în plan o investiție de 100 de milioane de euro în uzina Mirafiori pentru a produce o baterie mai performantă pentru mașini electrice. Totodată, începând de anul viitor sau din 2026, Fiat va produce aici o versiune hibridă a lui 500e.

via Automotive News Europe

Comentarii (11)

  • Banditos
    N-am sa-i pricep...Toyota a afisat de ani de zile reteta de succes, cea a hibrizilor. Era la vedere. Astia nu si nu, Batman, Batman!
    11 19
  • @Banditos
    Toyota trece acum la full electrice si investeste masiv in fabrici de baterii.
    Este bine sa pastreze si hibrizi+ PHEV pentru o trecere cat mai usoara. Nu toti isi permit BEV pentru ca stau la bloc, la sat, la.... Deci un hibrid sau PHEV face sens. Asa cum exista diverse modele si dimensiuni de masini, asa ar trebui sa existe si diverse motorizari pentru fiecare.
    Ce nu inteleg eu, de ce isi iau unii DIZAL ca sa faca naveta cate 2 km pe zi sau sa mearga cu masina pana la mall la 500 m distanta???
    4 13
  • N-am înțeles cum s-a vândut până acum, când cea mai ieftină versiune pleacă de la 27.000 euro .
    21 2
  • @dan
    S-au vandut (in draci chiar) pentru ca sunt foarte chic. Dar aparent s-a terminat stocul de clienti "de frumos".
    @Banditos
    *zeci de ani...
    Intr-adevar, nici un producator cat de cat serios nu are nici o scuza sa nu aiba un sistem hibrid simplu, ieftin, eficient si fiabil.
    Am citit recent un articol despre un test facut de un american cu un Prius nou, coast-to-coast, 4000 km, cu un consum de 2,5%... consum de diesel. Cine ignora potentialul hibridizarii, greseste. Si plateste.
    15 0
  • @alex cu creier mic
    2.5% consum de diesel, și mai crescu nasul lui Pinocchio cu 2.5cm.
    5 20
  • Trollul curajos n-a aflat că Pinocchio acum vorbește doar de autonomia fiarelor de călcat electrice. Adică de unde li se face plinul în 8 ore până unde iau foc și ard 3 zile fără să poată fi stinse.

    https://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-golf-20-tdi-stabileste-un-record-de-consum-in-sua-289-litri-64077.html
    9 4
  • @13:51
    https://www.spritmonitor.de/en/detail/212518.html
    Old fact: cand s-a lansat prima generatie de Yaris cu diesel, faceau reclama cu un consum record de 2.4% in conditii normale.
    13 0
  • @alex cu creier mic
    Îhî, păcat ca realitatea e alta. Ca sa nu mai zic că Yaris e o bucățică de mașină.
    3 16
  • Hai să rămânem la subiect, că de clar este clar cine și cat de “focă” este… ;)
    BEV-ul care face subiectul articolului, se “pune” lângă fosta cea mai vândută mașină din lume și este deja istorie. Adică viitorul încă nu pare electric.
    Așa se explică pe înțelesul spălaților pe creier închiderea de fabrici, concedieri șamd… nu este piață, nu se vinde și cu asta basta!! Oricum sunt prea multe mașini pe străzi, mult prea multe și unii se plimbă aiurea doar așa să polueze degeaba.
    Ca să nu uităm că mai multe BEV-uri înseamnă că mai mulți plictisiți (care încarcă gratis acasă) se vor plimba și mai mult blocând și mai mult traficul, trafic în care sunt încă multe ICE-uri fără ITP, cu filtre dezactivate, diesel… știți voi retorica (să nu uit cocalari), fapt care cel puțin în următori ani (ani focilor, nu minute, ore zile, luni), va aduce și mai multă poluare în orașe. Altfel spus… bravo!!!!
    PS cine ar fi zis… ;)
    13 3
  • @dan_grc
    Pârâciosule
    1 16
  • @prostovan electric
    Fiat are manetă de semnalizare și bord digital, deci Tesla are un cost de producție mai mic. Poate ne spui tu ce capac își trage Musk? :))))
    Și de ce scad vânzările de Tesla?!? :))))
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru