Productia biodieselului nu este profitabila in Romania
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, a declarat ca productia de biodiesel in Romania nu este profitabila, din cauza climei si a calitatii inferioare a materiilor prime, transmite Mediafax.
El a aratat ca productia de materie prima este inconstanta, ca urmare a conditiilor climaterice, iar importul de biodisel, din Ucraina sau din alte state, reprezinta „cea mai buna varianta”.
"Nu este o mare lovitura care sa se dea in Romania, cu biodieselul", a afirmat Patriciu. El a mai spus ca biodieselul are avantajul ca este neaccizabil si ca, pe de alta parte, capacitatile de rafinare sunt eficiente doar daca sunt situate pe malul marii.
Anterior, Rompetrol a anuntat ca va construi o fabrica de biodiesel cu o capacitate de 60.000 tone pe an, pana la finalizarea proiectului compania urmand sa achizitioneze, prin licitatii, o cantitate de 2.000 de tone de biocarburanti pe luna.
Combustibilul biodiesel este produs din resurse regenerabile, cum ar fi rapita, floarea soarelui, sau porumbul si se utilizeaza la motoarele Diesel. Biocombustibilul poate fi amestecat in proportii diferite cu motorina, pentru a crea un amestec ce se utilizeaza drept carburant. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon si cu 98% pe cele de sulf.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
Galeria Țiriac Collection, cea mai mare colecție privată de automobile din România, tocmai a primit două exponate noi. Este vorba despre două modele Porsche 911, dintre care unul este GT3 R Rennsport, un model produs în doar 77 de exemplare. (04.12)
-
Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, vânzările de mașini noi în România au scăzut cu 8 în luna noiembrie. Pentru ultimele 11 luni, vânzările au rămas în creștere față de anul trecut. (02.12)
-
Un nou studiu al pieței de mașini second hand din țara noastră arată că mai multe mașini au trecut prin mai mult de două schimbări de proprietar. Există cazuri în care mai multe mașini au trecut prin mâinile a nu mai puțin de 24 de proprietari diferiți pe parcursul vieții acestora. (28.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
Multumim frumos ! hahahahahahaha