Producătorul chinez BYD va cumpăra Hedin, un distribuitor de mașini din Germania

de Silvian Irimia
Duminica, 01.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul chinez BYD plănuiește să cumpere Hedin Electric Mobility, un distribuitor auto din Germania.

În încercarea de a cuceri piața europeană de mașini, producătorul chinez BYD va cumpăra Hedin, o rețea de distribuție auto din Germania.

Hedin este o companie suedeză care distribuie alte mărci de mașini din China în Germania, inclusiv BYD și XPeng. Distribuitorul suedez de mașini a gestionat anterior relația BYD cu dealerii din Germania.

Achiziționarea Hedin Electric Mobility va consolida poziția BYD pe piața europeană. Compania urmărește să depășească cei mai mari producători auto din regiune, inclusiv Volkswagen și Tesla.

Hedin va continua să gestioneze relația BYD cu dealerii germani după finalizarea acordului de achiziție. Conform Reuters, acordul de achiziție al BYD cu Hedin este supus aprobării, dar se așteaptă să se încheie până în al patrulea trimestru al acestui an.

Prin achiziționarea Hedin, BYD va câștiga mai mult control asupra vânzărilor sale europene. Compania va prelua activitățile de vânzare pe piața germană și va gestiona direct magazinele din Stuttgart și Frankfurt.

Producătorul auto chinez preconizează că piața sa externă va reprezenta 50% din totalul vânzărilor sale globale în viitor.

Comentarii (1)

  • BYD sunt foarte agresivi in dezvoltarea rețelelor de dealeri peste tot în lume, fără mișto chiar si in Trinidad and Tobago. O mare parte din vânzările lor sunt în fapt vânzări spre dealeri fapt care nu poate continua și în 2025, vom vedea…
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru