Primele teste cu noul prototip de anduranță Aston Martin Valkyrie. Va lua startul la Le Mans în 2025

de Tiberiu Safta
Marti, 23.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a efectuat primele teste cu noul său prototip de anduranță Valkyrie. Noua mașină de concurs va concura în 2025 în Campionatul Mondial de Anduranță și în campionatul american IMSA.

Începând din sezonul viitor, Aston Martin va concura și în Campionatul Mondial de Anduranță în clasa de top Hypercar. Va fi pentru prima dată din 2011 când constructorul britanic va concura în cursele de anduranță la cel mai înalt nivel. Mașina cu care vor concura începând din 2025 este Valkyrie, un prototip de anduranță creat sub egida regulamentului Le Mans Hypercar (LMH).

Înaintea debutului competițional, Aston Martin tocmai a efectuat primele teste cu noul prototip de anduranță. În cadrul testelor, mașina a fost pilotată de britanicul Darren Turner, de germanul Mario Farnbacher și de britanicul Harry Tincknell.

Alături de Campionatul Mondial de Anduranță, care include și cursa de 24 de ore de la Le Mans, Aston Martin Valkyrie va concura și campionatul american de anduranță IMSA. Acesta include curse de anduranță majore, cum ar fi cea de 24 de ore de la Daytona, cea de 12 ore de la Sebring și Petit Le Mans pe circuitul Road Atlanta.

Noul prototip de anduranță va fi pregătit și rulat de echipa The Heart of Racing în sezonul 2025.

Mașina de concurs va fi propulsată de un motor Cosworth V12 de 6.5 litri, aspirat natural, care dezvoltă peste 1000 de cai putere.

Aston Martin va încerca să câștige cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru prima dată din 1959. În acea cursă, piloții câștigători au fost Carroll Shelby și Roy Salvadori.

via Aston Martin

Comentarii (3)

  • Diana Șosoacă
    In purul stil britanic, l-au "dat" la pista atat pe Silverstone cat si pe Donington, iar feedback-ul oferit de masina, spun aceiasi britanici, a fost peste asteptari.
    Victorie la Le Mans in anii urmatori ?
    Aston, precautie mare !
    Deoarece numai obiectivul de a nutri la o prezenta pe podium la Le Mans reprezinta pentru multi doar o cutezanta cu care, evident, n-au privilegiul sa se intalneasca.
    0 0
  • sa.l puna pe Strolovich jr pilot si castiga sigur
    1 0
  • Diana Șosoacă
    Aston o sa aiba o sansa buna la victorie numai daca ACO renunta la BoP pentru cei din Gaydon, sa-i lase sa concureze cu peste 1000CP, cand toti ceilalti sunt plafonati pe la cca. 680CP.
    Cat despre capitolul fiabilitate pe parcursul a 24h a celor de la Aston, acesta-i un subiect mult prea amblu asupra caruia am decis ca nu-i cazul sa zabovesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru