Primele imagini cu noul AC Cobra GT Coupe: motor V8 cu până la 800 CP

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic AC Cars a prezentat primele imagini cu noul Cobra GT Coupe, o reinterpretare modernă a celebrului model din anii 60. Noul model primește un motor V8 în 3 variante de putere, precum și o ediție limitată la 99 de exemplare.

La mai bine de 60 de ani de la debut, modelul Cobra rămâne una dintre cele mai emblematice și longevive mașini din istorie. Compania britanică AC Cars, care a lansat acest model în 1962, a pregătit o nouă versiune modernizată a celebrului roadster.

Cu această ocazie, constructorul britanic a publicat primele imagini și informații despre noul model. Caroseria noului model este identică modelului original, însă cu mici modificări în ceea ce privește farurile și stopurile, care integrează tehnologie LED.

Alături de asta, noul model primește jante de aliaj de dimensiuni mari, precum și două terminații noi ale evacuării.

Noul AC Cobra GT Coupe va fi disponibil cu 3 motoare la momentul lansării. Primul motor este un V8 aspirat natural care dezvoltă 456 de cai putere. Cel de-al doilea motor este tot un V8, dar care este supraalimentat. Rezultatul? 730 de cai putere.

Deocamdată, constructorul britanic nu a dezvăluit detalii despre performanțele noului model.

Cunoaștem, în schimb, că acesta cântărește 1450 de kilograme.

La momentul lansării, va exista și o ediție limitată, numită Clubsport. Această ediție va primi un motor V8 supraalimentat și mai puternic, de 810 cai putere. Producția acestei ediții va fi limitată la doar 99 de exemplare.

În Marea Britanie, noul AC Cobra GT Coupe pleacă de la 325.000 de lire sterline.

via AC Cars

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru