Introdusă pentru prima dată în anul 2010, actuala generație BMW Seria 5 a reușit să se achite cu succes de îndatoririle sale fiind încă un succes comercial pentru constructorul bavarez. După șase ani de activitate, modelul se pregătește să iasă la pensie.
În așteptarea noii generații, BMW ascute nerăbdarea fanilor cu o serie de imagini oficiale ale viitorului Seria 5, camuflat însă foarte bine. Fotografiile au fost făcute în interiorul fabricii BMW și surprind și nouă tehnologie de scanare 3D a vehiculelor. Brațele roboților din imagini creează un model digital precis al mașinii, capabil să observe cu o precizie de până la 0.1 milimetri orice deviație sau defect de fabricație.
”Aceste date permit observarea unor probleme într-un stadiu incipient, sunt mult mai precise și necesită operațiuni de retușare mult mai puțin costisitoare”, afirmă BMW în comunicatul de presă care însoțește imaginile.
Constructorul german este primul producător care folosește această tehnologie de identificare a defectelor.A șaptea generație a modelului Seria 5, botezat cu numele de cod G30, este așteptat să debuteze oficial în toamna acestui an, cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Paris.
Lansarea comercială ar urma să se facă la finele acestui an, începutul lui 2017, în funcție de piața pe care se va comercializa.
1. Cum să nu "piardă controlul volanului";
2. Cum să folosească semnalizarea, că de aia e pusă acolo;
3. Cum să parcheze doar pe un loc și nu pe cel de handicapați dacă nu sunt;
4. Cum să facă o depășire fără să îi încurce pe alții;
5. Cum să meargă în coloană dacă este necesar;
6. Cum să nu claxonexe fără motiv;
7. Cum să nu facă flash-uri pe autostradă dacă cineva depășește în fața lor.
Deci degeaba investim în tehnologie dacă lăsăm mașinile bune și fără defecte pe mâinile tuturor proștilor.
Cum crezi ca Pamantul va deveni mai curat si mai frumos? Oare trebuie sa dispara totii oamenii? Mai gandeste-te si tu un pic!
Tehnologia exista de ceva ani si se numeste masurare 3D (mai precisa decat cea prin atingere cu palpator cu bila de rubin), in poze sunt 2 brate robotice fiecare avand cate un scanner 3D care face poze (piesa rosie).
Se poate masura cam orice geometrie exterioara, in afara de semi-cavitati unde nu se poate poza, unde nu se poate poza se foloseste in continoare tehnica cu palpator.