Prima maşină zburătoare modernă, cu un pas mai aproape de realitate
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Americanii de la Terrafugia sunt pe cale să devină primii producători moderni de automobile zburătoare. Vehiculul lor se numeşte Transition şi acesta ar trebui să fie disponibil în viitorul apropiat pentru achiziţie pe continentul nord-american. Prima maşină zburătoare este clasificată de Administraţia Federală a Aviaţiei ca fiind o aeronavă uşoară pentru activităţi sportive. În ciuda clasificării sale, cei de la FAA le-au permis conaţionalilor de la Terrafugia să adauge încă 50 de kilograme masei lui Transition pentru a permite implementarea unor elemente moderne de siguranţă pe acest vehicul.
Terrafugia Transition va beneficia de o cuşcă de siguranţă şi de airbag-uri pentru pasagerii din faţă, la fel ca în cazul unui vehicul modern. Scopul celor de la Terrafugia este de a face modelul Transition atât de uşor de condus pe şosea precum poate fi pilotat în aer. Performanţele şi capacităţile dinamice ale acestui model nu au fost încă anunţate, dar Transition încă are nevoie de o pistă pentru a decola şi ateriza. Din această cauză, Terrafugia Transition nu este un subiect de interes pentru cercetătorii de la DARPA, care sperau ca o terţă parte să dezvolte un vehicul cu decolare şi aterizare verticală.
Transition are o lungime de 5.79 metri şi o înălţime de 2.04 metri. Astfel, modelul este ceva mai lung şi mai înalt decât un automobil, chiar dacă vorbim de un SUV de dimensiuni mari, dar lungimea sa este redusă pentru o aeronavă.
Primul zbor al lui Terrafugia Transition a avut loc în decursul anului trecut, pe aeroportul Plattsburght din New York.Via | TechTree
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (5)