Prima imagine cu un nou model electric Lucid: crossover de 50.000 de dolari

de Tiberiu Safta
Joi, 12.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucid Motors a publicat prima imagine oficială cu un viitor crossover electric, al treilea model al mărcii. Noua mașină va avea un preț de sub 50.000 de dolari și urmează să fie produsă din 2026.

Americanii de la Lucid Motors se pregătesc să lanseze cel de-al treilea model de serie din gamă. Noul model va fi un crossover electric, amplasat în gamă sub SUV-ul electric Gravity. De altfel, viitorul crossover promite un preț de pornire mai mic de 50.000 de dolari. Pentru a începe campania de promovare, Lucid a publicat prima imagine oficială cu noul model.

Din imaginea întunecată putem vedea puțin din silueta noului model, care nu a primit un nume până acum. Aici putem vedea o formă rotundă cu mai multe suprafețe sculptate și cu aripi evazate, precum și sigla Lucid care pare a fi iluminată.

Deocamdată, nu există detalii tehnice despre noul model. Lucid nu a confirmat data lansării noului model, însă a precizat că producția noului crossover va începe abia din 2026.

via Lucid Motors

Comentarii (18)

  • spaclu lu manole
    Deocamdata Lucid e peste Tesla la orice. Cam asa trebuie sa arate o masina electrica inside-out. Problema lor a fost pretul si capacitatea de productie.
    Sa vedem cu arata SUV-ul asta si ce capabilitati are. Pretul insa se pare ca e foarte bun fata de ce e la ora actuala pe piata.
    7 1
  • Lucid e doar o vitrina tehnologica. E putin probabil sa supravietuiasca in conditiile actuale mai mult de 5 ani fara sa vanda tehnologie sau fara infuzie continua de capital.
    Pe de alta parte, cine ar fi putut sa cumpere Lucid (VW, Toyota, BMW, MB etc.) si n-a facut-o acum 2-3 ani, a facut o mare greseala, chiar fatala (VW). Ca tehnologie, sunt top. Ca putere financiara si de executie sunt foarte slabi cu toti arabii lor din spate. Si vor avea dificultati majore sa explice turbanelor albe de ce incep socotelile pentru un model nou de la 2 miliarde in sus.
    8 2
  • Jian de la Calafat
    Să fim lucizi.
    Pe cale de consecinta, este momentul oportun sa ne indepartam de aceasta stire.
    7 7
  • Lucid are cele mai eficiente motoare electrice iar pentru noul model au anunțat motoare și mai eficiente.
    Ca masina în sine nu va avea succes e clar. Dar tehnologia va ajunge la un alt (sau mai multi) producator, eventual.
    6 7
  • De acord Alex, personal cred ca toată treaba asta cu “tehnologia” este cam exagerată și lucrurile au evoluat mai mult decât este nevoie atrăgând costuri imense. Pe zona de fițe hai ca mai merge, dar unde discutam de volume și de ce-și permit 80% din cei care utilizează mașini lucrurile ar trebui simplificate pentru a putea oferii ceva competitiv, orientat spre nevoile reale și nu în ultimul rând prietenos cu mediul. Consider ca ce poate oferi Lucid nu prea are căutare și oferta este mult excedentară. Îmi place Lucid dar cam atât.
    3 6
  • Pai ai aici ceva competitiv pentru ce vrea lumea si sustii:
    https://www.automarket.ro/tv/curse-auto/duelul-bavarez-liniu-ntre-bmw-xm-red-label-modificat-i-bmw-m4-csl-9355.html
    Restul doar arunca cu banii pe fereastra si ofera masini exagerate ca pret.
    2 4
  • Nu cred ca ai înțeles greșit și de aceea cred ca ești doar un frustrat… nici o treaba cu ce eu am sugerat ;)
    3 6
  • Lucid da, arată intr-un fel, pare altceva, sponsorul saudit nu pare sa arate ca n-ar mai investi în această companie, cu cel puțin trei modele, ar putea sa se lanseze cu adevărat in piață, deocamdată pierderile pe fiecare unitate sunt foarte mari, neapărat trebuiesc reduse.
    7 3
  • Nu e vorba de frustrari, e vorba de marlanii.
    Unele companii nu investesc atata in aspect si kituri de frumusete, chiar tin modele pe piata si cate 10 ani fara facelift major, dar investesc in sustenabilitate, produse reciclate, materiale mai ok.
    Altii baga frumusete,.multi, multi cai putere si putoare cat se poate.
    4 6
  • Și Lucid unde se încadrează, da cybertruck, dar Plaid, N-urile de la Kia samd. Nu-i nici unul sfânt (la producători mă refer), toți vor profit… așa ca dacă-ți place ceva, foarte bine. Dar când o dați cu cocalari și marlani în toate părțile este urât, foarte urât și plictisitor… și tot cred ca-s frustrări inutile.
    De când produce BMW I3 cu bord reciclat… ți-ai luat? Este ceva de groază. Știu ca o să sară uni, dar reciclarea în unele cazuri poluează mai mult și faptul ca se utilizează materiale nepotrivite în anumite zone dintr-o mașină care știm ca trebuie să facă față multor factori “de stres” nu aduce întotdeauna ceva bun pe termen lung.
    PS mi-am pus familia în pericol pentru ca am reacționat o dată la o manevră agresivă a unui mârlan… fi sigur ca a fost ultima dată. Problema a fost marlanul și mai important faptul ca am reacționat și în nici un caz mașina pe care o conducea.
    Știu că-i trist, dar asta este… nu vor dispărea și nici sensibil mai bine nu vor evolua lucrurile.
    2 2
  • Nu dispar si nu evolueaza lucrurile pentru ca ii toleram si ii incurajati.
    Prin alte tari nu au sanse.
    Alte tari o duc mult mai bine din multe puncte de vedere si se uita oamenii la alte lucruri cand aleg masinile: siguranta!
    De aia prin alte tari nu mor pe capete in accidente rutiere mortale.
    3 5
  • Andrei
    Să citești comentariile lui Dutz e ca în testele alea de inteligență: ești în stare să urmărești firul logic?

    Ori e un geniu și îi zboară mintea în 27 de locuri simultan, ori e incapabil să termine o frază înainte să schimbe subiectul de 3 ori.

    Eu zic ca e geniu :))
    6 1
  • Andrei
    Apropo de genii: mie îmi lipsește inexorabil. Era amuzant cu poveștile lui kilometrice și fără nicio noimă, și cum ne amenința ca demaschează el securiștii de pe site.
    In cumparatie, Dutz e ca o flașnetă obositoare.
    6 3
  • Nu citi când conduci… sau mai bine nu citi de loc, nu trebuie să fi un geniu să-ti dai seama că după “Dutz” sunt eu ;)
    3 3
  • Și totuși reziști, mult conținut în ce tu scri ;)
    3 3
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    După Dutz ești tu? Mda... Are sens.
    A, tot analfabet ești. Când ești generos cu "i", când ești zgârcit. Ai făcut școala la fără frecvență, "geniule".
    3 2
  • Banditos
    Mie nu imi lipseste inexorabil dar e posibil sa mai bantuie site-ul sub o noua forma de viata multicelulara de baza dar cu aceleasi obsesii si metehne.
    5 2
  • @dan_grc
    Si Tesla a avut pierderi foarte multi ani la rand pana a ajuns ca Model Y sa fie cea mai bine vanduta masina in 2023.
    Aici vorbim de multe tehnologii noi nu de vreun upgrade la un diesel obosit si tinut cu perfuzii.
    Deci Lucid o sa isi vada de treaba.
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru