Prețuri noul Audi A5 în România: start de la 43.100 de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Audi A5, succesorul direct al vechiului A4, a ajuns oficial și în România. Pe piața noastră, noul model de clasă medie pornește de la 43.100 de euro pentru varianta berlină, respectiv de la 45.100 de euro pentru varianta Avant.

Noua generație Audi A5 este acum disponibilă oficial și în România. Urmașul direct al vechiului Audi A4 este disponibil în variantele de caroserie Sedan și Avant și în 4 motorizări diferite. Una dintre acestea este exclusivă versiunii de performanță S5.

Versiunea de bază este botezată A5 35 TFSI. Aceasta primește un motor pe benzină de 2.0 litri și 150 de cai putere, cuplat la cutia de viteze automată S tronic cu 7 trepte. Versiunea cu cea mai mică motorizare pleacă de la 43.099 de euro în cazul variantei Sedan, respectiv de la 45.100 de euro în cazul variantei Avant.

A doua motorizare se numește A5 40 TFSI și este disponibilă într-o versiune cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală. Indiferent de transmisia aleasă, sub capota acestei versiuni găsim tot un motor pe benzină de 2.0 litri, dar care dezvoltă 204 cai putere. Pentru varianta Sedan, această versiune pleacă de la 48.300 de euro (tracțiune față) sau de la 50.800 de euro (quattro).

În cazul variantei Avant, prețurile pleacă de la 50.300 de euro (tracțiune față), respectiv de la 52.800 de euro (quattro).

Noul Audi A5 este disponibil și cu un motor diesel mild-hybrid de 2.0 litri și 204 cai putere. Și această versiune primește două versiuni în ceea ce primește transmisia, adică tracțiune față sau integrală. În cazul variantei Sedan, versiunea cu motor diesel a lui Audi A5 pleacă de la 51.000 de euro (tracțiune față), respectiv de la 53.600 de euro (quattro).

Pentru varianta Avant, prețurile aceleiași versiuni pornesc de la 53.100 de euro (tracțiune față), respectiv 55.600 de euro (quattro).

La final, este disponibilă și versiunea de performanță S5, cu un motor V6 de 367 de cai putere. Prețurile variantei Sedan pornesc de la 77.100 de euro, în timp ce S5 Avant pleacă de la 79.100 de euro.

via Audi

Comentarii (7)

  • Diana Șosoacă
    Este lesne de observat ca Audi a acordat atentia cuvenita acestui model, iar rezultatul este pe masura, grandios.
    O masina al carui rafinament estetic, in ambele declinari ale caroseriei, pare extrem de dificil de egalat.
    10 2
  • A6 e-tron arată mai bine.
    4 8
  • Arată excelent, mă bucur să văd ca uni revin la “normalitate” în ceea ce privește interiorul. Abordarea minimalistă o consider neadecvată în cazul unei mașini, la fel invazia de ecrane care distruge complet identitate și diferențierea între diferitele modele.
    Bravo Audi!!!
    7 5
  • Deci unua din cele mai armonioase si echilibrate reusite de design din partea Audi. Dupa parerea mea au reusit s-o faca infinit mai dezirabila decat A4. Pur si simplu nu are cum sa n-aiba succes. Suntem fiinte vizuale in cele din urma si f putini sunt cei care cumpara strict pe considerente de utilitate.
    6 5
  • Am uitat sa mai spun ca e una din extrem de rarele modele cand imi place breakul la fel de mult ca berlina. Wow!
    5 3
  • Arata f bine (refreshing vs bmw si merc) dar trebuie sa scoti banutu din buzunar pt diverse pachete. Fara 50k nu scapi (jante, culoare, S-line, interior etc)
    3 1
  • În poza 2 zici ca este Passat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru