Premiera: Noul Spyker C8 Aileron, versiunea de productie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Spyker a dezvaluit astazi la Geneva versiunea de productie a noii generatii C8 Aileron, un supercar exclusivist de 400 de cai putere.

Olandezii revin in centrul atentiei odata cu deschiderea Salonului de la Geneva. Spyker, celebrul constructor de nisa din Tara Lalelelor, a dezvaluit publicului versiunea de productie a supercarului C8 Aileron, inlocuitorul mai vechiului C8 Laviolette.

Prezentat anul trecut in faza de concept, in cadrul aceluiasi salon auto, C8 Aileron este gata sa fie expus in showroom-urile constructorului olandez, in luna mai a acestui an.

Comparativ cu predecesorul sau, C8 Aileron a crescut in dimensiuni si a preluat liniile de design noi, influentate de industria aviatica. Motivul elicei, regasit pana acum in gama olandezilor a fost insa inlocuit cu cel al turbinei, a doua etapa importanta din istoria aviatiei.

Designul exterior este desavarsit de usile cu deschidere verticala, de priza de aer fixata pe acoperis si de gurile circulare de aer ale pragurilor laterale. La interior, plansa de bord construita manual din aluminiu pastreaza influentele "turbinei".

Sub capota supercarului exclusivist se va afla un motor V8 de 4.2 litri, de provenienta Audi, capabil sa livreze 400 de cai putere.

Propulsorul este completat de o cutie automata sau manuala cu sase rapoarte. Resursele ii imprima noului C8 Aileron un comportament sportiv si performante demne de invidiat: un sprint de la 0 la 100 de km/h in 4.5 secunde si o viteza maxima de 300 km/h.

via | Spyker

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru