După ce au parcurs 10.000 de kilometri cu un Nissan Leaf în Raliul Mongoliei, Chris și Julie Ramsey și-au setat un obiectiv și mai îndrăzneț: să călătorească de la Polul Nord magnetic la Polul Sud tot cu un model electric. De acestă dată un Nissan Ariya.
Acest lucru se întâmpla în 2017. La începutul acestui an, cei doi soți au pornit în călătoria de 30.000 de kilometri, iar acum și-au atins obiectivul. Au ajuns de la Polul Nord la Polul Sud cu o mașină electrică. O premieră mondială.
Exemplarul Ariya a fost modificat special pentru această provocare. Chiar dacă motorul și bateria au rămas standard, modelul nipon a primit o suspensie nouă, aripi evazate și anvelope de 39 de inch.
Încărcarea mașinii a fost, poate, cea mai mare provocare. Cei doi soți au explicat că au încărcat de la orice priză disponibilă, în special casnică, iar pentru zonele departe de civilizație au avut panouri solare mobile și o turbină eoliană extensibilă.
via Nissan
În condiții de greutate sporită, zăpadă mare, viscol și -40 grade autonomia era, probabil, 200km sau mai puțin.
Au parcurs 30,000km, de la pol la pol. Numai în capul tău asta e jenant. Pentru oricine are minte, e o mare realizare. Ar fi fost o mare realizare și dacă era diesel. Unii nu se mai întorc din Antarctica!
Puteai să cârcotești despre alte chestii, dar sa spui ca e jenant nu face decât să arate că ești un individ foarte, foarte frustrat și cu minte puțină.
Mai și minți ca un nesimțit.
Asa cum se facea si acum 10-20-30 de ani cand bagau cate un exemplar (diesel sau benzina) pe toate cloclaurile, deserturile si junglele lumii. Si da, era o mare realizare in fiecare dintre situatii.
https://piataauto.md/Stiri/2023/12/Dezamagire-din-expeditia-Nissan-electric-polul-nord-la-sud-doua-Toyota-Hilux-il-insotesc-in-Antarctica-iar-incarcarea-se-face-si-de-la-generator/