Aproape 700.000 de persoane s-au înscris la examenul de obţinere a permisului de conducere în România în decursul anului 2012. Dintre acestea, 319.000 au obţinut permisul de conducere, iar 373.000 candidaţi au fost declaraţi respinşi. Statisticile realizate de cei de la DRPCIV iau în considerare doar prima evaluare în vederea obţinerii permisului de conducere, iar statistica include şi şoferii care au obţinut categorii suplimentare la permisul de conducere.
În raport cu anii precedenţi, rata de promovabilitate a scăzut la nivelul întregii ţări. Concluzia vine cu două tăişuri: pe de o parte, candidaţii părăsesc şcolile de şoferi cu un nivel de instruire inferior, care nu le permite promovarea din prima încercare.
Pe de altă parte, examinatorii aplică reguli mai stricte, taxând cu stricteţe fiecare greşeală. Sistemul de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere include o parte teoretică informatizată şi o parte practică.Via DRPCIV | Sursăfoto
PS: Unguroaicele, oltencele si ilfovencele au promovat cel mai putin? Vai, inadmisibil. Sa puna serios mana pe carte. De credit. Sa-si procure accesoriile adecvate unui eveniment asa solemn ca examenul auto.
Ideile tale lipsite de orice simt obiectiv, idei supuse clar unor prejudecati suburbane, sint egalate in prostie doar de nomenclatura ta, care evident, nu poate arata nimic altceva decat un acces foarte limitat la educatie.
Cu alte cuvinte, mai baga niste lemne in soba si lasa netul in pace ca nu-i de tine!
Ceva mai interesant : in Ro daca schimbi un servici- loc de munca te obliga sa iti deschizi un cont bancar la banca agreata de catre angajator si nu accepta sa ai alt cont ...ce tampenie lucrez in germania si aici m-au intrebat unde am cont si gata au si virat banii (fiecare angajat are cont la alta banca ca de la conta se introduc datele odata si apoi merge automat ) .
Dar in Ro nu se poate d-le...ca nu mai curg comisioane etc.
Am avut 3 locuri de munca in ultimii 8 ani si a trebuit sa fac de fiecare data alt cont la alta banca ca da cu cei de la conta si conducere nu poti sta de vb. cata prostie in unii....
Sorry ca m-am abatut de la subiect dar asta este o tema interesanta ...
Puteai macar sa uzezi de o exprimare generalista (recte eu, dupa cum se vede mai sus), aluziva, care te-ar fi scuzat aprioric. Baditza mi se pare un tip curajos, necenzurat, care spera in nimicirea moravurilor care au paralizat aceasta tara......Daca aceasta cutezanta "antidemocratica" ti se pare prea subiectiva, inseamna ca te-ai simtit "atins" personal de incisivitatea afirmatiilor sale. In ziua de azi, stindardul moralizator il ridica toata lumea, in frunte cu Satan, punand pe acelasi palier sentimentul datoriei implinite si ardoarea show-mediatica, dar, totusi, vom da cu totii socoteala pentru orice vorba necugetata, izvorata din "dreptatea" proprie. Scadenta, cu S majuscula, sa nu ni se para niciodata prea indepartata!
PS: Nu vreau sa ne intrecem in "valori de adevar", asa ca nu te repezi cu replica; daca o vei face, o voi lasa suspendata in eter......Meaning no answer!
on: or fi prahovenii cu cei mai multi promovati, dar sunt si unii dintre cei mai slabi soferi, alaturi de cei din dambovita, teleorman, giurgiu, buzau.
Daca aveti curajul sa mergeti prin PH , sa beliti ochii ca sa nu beliti altceva ca si in AG
ati uitat de adevaratul tais, chiar cel care e defapt adevarat, cei care nu iau sala treaba e clara dar in principiu pica cei care dau examenul practic, orasul, si nu dau dreptul la politai, cunosc minim 10 persoane in acesta situatie, care au dat examenul fiind sigur pe ei, fiind si ff buni conducatori auto, dar pentru ca nu au onorat cu cei 100 - 150E in anumite situatie si 200E dat politaiului inainte de proba practica, poti sa faci orice ca tot te pica, daca te vede bun te mai ajuta el cu frana sa omori motorul si asa mai departe..eu am dat examenul pe sistemul vechi, in care exista un tarif onorabil pt masa de protocol (in jur de 40-50 lei) dar acum politai taxând cu stricteţe nedarea de spaga ....
traim in romania si asta ne ocupa tot timpul