Porsche va scoate pe piaţă un model sportiv 100% electric

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.07.2010
După ce a renunţat la ideea de a produce exclusiv modele pe benzină şi s-a reorientat spre diesel şi hibride, Porsche pregăteşte un prim model 100% electric.

După ce acum 5 ani anunţau că nu vor întina niciodată idealurile motoarelor pe benzină, pe care le considerau singurele reprezentante adevărate ale sportivităţii, germanii de la Porsche au revenit la sentimente mai bune faţă de motoarele alternative, înmuiaţi fiind de noile reguli europene care îi obligă să scadă media emisiilor gamei. Astfel, după ce în gama Porsche a intrat primul motor diesel (pe Cayenne) şi primul hibrid (acelaşi Cayenne), Porsche anunţă prin vocea preşedintelui în exerciţiu că se pregăteşte să lanseze primul său model sportiv 100% electric.

Noua sportivă electrică ar fi a doua din gama sportivă ecologică Porsche după 918 Spyder, hibridul aşteptat să iasă pe piaţă în doi ani care va deveni cel mai scump model din istoria constructorului german. Porsche are, de asemenea, un model hibrid bazat pe 911 angrenat în competiţiile cu motor pe circuit.

"Porsche va oferi în mod sigur clienţilor săi un model sportiv electric.

Acest tip de concept va avea însă logică doar dacă va oferi calităţile tipice produselor Porsche", spune Michael Macht. Cel mai probabil, primul model sportiv electric al celor de la Porsche va fi construit pe baza lui Boxster.

via | Autocar

Comentarii (3)

  • ..............
    ...............
    astept sa il vad
    2 1
  • S-au luat pe fuga dupa Honda.
    3 2
  • mai repede as spune ca s-au luat dupa un anume mercedes / audi / bmw ...

    desi nu stiu daca se poate spune despre cineva ca s-a luat dupa altcineva ... ca pana la urma roata a fost inventata de un singur om, iar ceilalti s-au luat dupa el ... la fel si masina , fie ea cu motor electric, tren hibrid, ardere interna, externa, etc... toate au avut un inceput -- iar electricele astea au radacina in masinutele de pe terenurile de Golf :))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru