Porsche va retrage definitiv modelele 718 Boxster și Cayman în toamna anului viitor

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Porsche va retrage definitiv modelele 718 Boxster și Cayman în toamna lui 2025. Cele două modele vor fi înlocuite de unele noi, electrice.

Zilele lui Porsche 718 Boxster și Cayman sunt numărate. Cele două modele au fost deja retrase din Europa din cauza noilor norme de siguranță impuse de Uniunea Europeană. În schimb, cele mai accesibile modele ale constructorului german vor continua să fie vândute pe piața nord-americană, cel mult până anul viitor.

Asta pentru că, potrivit unor noi informații, se pare că 718 Cayman și Boxster vor fi scoase definitiv din producție în octombrie 2025. În același timp, cele două modele urmează să fie înlocuite de un coupe electric nou, respectiv de o decapotabilă electrică. Porsche a precizat anterior că viitoarele modele electrice vor avea dimensiuni apropiate celor două modele din prezent.

Noua platformă SSP Sport va fi baza succesorilor lui Cayman și Boxster. Mai multe detalii despre viitoarele modele nu au fost dezvăluite.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Hai ca nu se poate asa ceva.
    Altii care vor sa dea faliment cand vor Dutz si dan_grc.
    Cum sa inlocuiesti ceva bun cu ceva electric care nu are cerere?
    Parca germanii nu mai cumparau masini electrice? Porsche pentru cine mai produce atunci?
    Hai baieti, comentariile meseriasilor sunt asteptate.
    3 8
  • Seriff
    @Mihai, dupa 2 ani vor anunta ca le vor produce iar, cum fac toti, electricele sunt de domeniul trecutului, toti producatorii investesc masiv in termice din nou ca sa nu dea faliment.
    8 6
  • Jian de la Calafat
    Nu exista fapta buna care sa ramana nepedepsita!
    Boxster e modelul care a facut ca Wolfgang sa nu ramana cu izmenele-n vine.
    Halal recompensa.
    4 1
  • @Seriff
    Furi curent. Cred ca te-ai gazat cu noxe diesel...
    Cea mai vanduta masina in 2023 a fost Tesla model Y.
    2 5
  • A fost!!!! De aia se cheamă istorie ;)
    Astăzi nici în pierdere nu se vinde
    3 2
  • Jian de la Calafat
    Actualul GT4 RS merită sa fie fabricat măcar până la sfârşitul acestui secol.
    4 1
  • @Edickhead
    Mai baiatule mai, ne-ai innebunit pe toti cu electrica ta. Chiar daca electricele sunt Ok cred ca ma debransez de la curent si in casa, numai sa nu te mai aud de pacoste ce esti.
    Nu PHEV-ul si EV-ul se vor vinde ca painea calda ci painea calda se va vinde ca Phev-ul si MHev-ul din capul tau. Secretul este pastrarea formei de cozonac si faci painea in ea. Si pune un pick-up in masina care sa imite sunete de animale, mai ales iepure si cercopitec. Si piesa de rezistenta este sa montezi o piza langa volan unde soferul sa bage degetul la fiecare cateva minute sa nu uite ca este intr-o masina electrica. Daca nu, se va simti uzat moral.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru