Porsche Panamera, record de timp pe Nurburgring Nordschleife

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche anunță că o versiune a modelului Panamera, care rămâne necunoscută, a stabilit un timp de referință în segmentul "executive" pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Până acum, cel mai rapid model "executive" de pe bucla nordică a legendarului circuit Nurburgring era Mercedes-AMG GT63 S. Timpul de referință al modelului german tocmai a fost bătut de o versiune a lui Porsche Panamera.

Marca din Stuttgart nu a precizat despre ce versiune este vorba (cel mai probabil viitorul Panamera Turbo S E-Hybrid), dar a menționat că este echipată cu un motor V8 hibrid. Mai mult, este vorba despre un exemplar de pre-serie.

Pilotul Lars Kern a parcurs cei 20.8 kilometri în 7 minute și 24.17 secunde.

Mașina cu pricina nu a avut modificări speciale, în afara unui scaun de tip scoică, rollcage de protecție și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. De asemenea, a fost echipată cu un pachet aerodinamic, cu o serie de elemente din fibră de carbon, disponibil opțional.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Imi amintesc ca pana acu ceva vreme era si Musk foarte activ cand venea vorba de Nurburgring. Cum apareau niste recorduri doborate, cum sarea ca trimite in cateva ore niste Tesle sa faca ordine si sa arate cine-i sefu. Acu pare ca e prins cu altele si nu prea mai are timp de trolat recorduri. :/
    2 1
  • hyundai!
    https://youtu.be/XwBRcKiNgTA
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru