Porsche: exemplar unicat 911 GT3 RS, un omagiu adus lui Jo Siffert, pilot de curse în anii ’60 și ’70

de Tiberiu Safta
Luni, 05.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a pregătit un exemplar unicat pentru modelul 911 GT3 RS. Noul exemplar aduce un omagiu pilotului de curse elvețian Jo Siffert, pilot de Formula 1 și pilot de uzină Porsche în anii ’60 și ’70.

Jo Siffert a fost un pilot de curse cunoscut și de succes în anii ’60 și ’70. Elvețianul a pilotat în Formula 1, acolo unde a câștigat două curse. Prima victorie a fost în Marea Britanie, în 1968, la volanul unui Lotus 49 pregătit de echipa privată Rob Walker Racing. A doua victorie a venit în 1971, pe vechiul Oesterreichring din Austria, la volanul unui monopost BRM.

Acela a fost și anul în care Siffert și-a pierdut viața în timpul Cursei Campionilor de la Brands Hatch, o cursă de Formula 1 care nu conta pentru campionat.

Alături de Formula 1, Jo Siffert a fost și pilot de uzină Porsche în competițiile de anduranță. Pentru a marca acest parteneriat, marca germană a dezvăluit un exemplar unicat al lui 911 GT3 RS. Noul exemplar este vopsit într-o vopsea specială albă, cu aripile frontale vopsite în verde și cu numărul de concurs 29 vopsit pe portiere.

Alegerea acestor culori nu a fost întâmplătoare. Porsche a recreat grafica unui Porsche 917 cu care Siffert a câștigat o cursă de anduranță la Oesterreichring în 1969, alături de Kurt Ahrens.

Jantele din magneziu sunt vopsite într-o nuanță de negru, iar numărul de concurs mai este prezent și pe capota din față, dar și pe eleron. Mai mult, pe montanții B apar și embleme speciale cu semnătura lui Jo Siffert.

Deși nu a publicat multe imagini cu interiorul, Porsche spune că noul exemplar primește tapițerie neagră în combinație cu roșu, o grafică specială cu casca lui Siffert brodată în tetiere, dar și praguri interioare speciale cu numele pilotului elvețian.

Exemplarul unicat va fi vândut unui client norocos printr-o selecție aleatorie. Înainte de asta, mașina va fi expusă în cadrul showroom-urilor Porsche din Elveția, pentru ca mai apoi să fie expusă și la Salonul Auto de la Zurich în noiembrie.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru