Porsche Cayenne va păstra motorul V8 și după 2030

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va păstra motorul V8 pentru Cayenne și după 2030. Astfel, SUV-ul de lux va fi oferit în versiuni cu motoare termice, hibride și electrice pentru mai mult timp.

Constructorul german nu are de gând să renunțe prea curând la versiunea cu motoare termice a SUV-ului Cayenne. Modelul va fi oferit în continuare cu un motor V8 și după 2030, anul în care majoritatea mărcilor și-au propus să devină complet electrice.

Anunțul vine după o perioadă în care se zvonea că Porsche ar urma să renunțe la versiunile cu motoare termice pentru Cayenne, așa cum o va face în cazul fratelui său mai mic, Macan. Motorul V8 al lui Cayenne va fi modificat pentru ca acesta să respecte viitoarele norme de poluare Euro 7.

„Porsche merge înainte simultan cu dezvoltarea modelelor sale hibride și termice puternice”, se arată un comunicat oficial al mărcii. „Până în 2030 și după, SUV-ul de succes va fi oferit cu trei variante de propulsoare la nivel mondial”, mai spune același comunicat de presă.

Între timp, Oliver Blume, CEO-ul Porsche, a confirmat că viitoarea generație Cayenne, care va fi electrică, va fi lansată la jumătatea acestui deceniu.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Cum va fi modificat motorul ca sa respecte normele Euro 7?
    https://www.driving.co.uk/news/porsche-pays-459m-dieselgate-emissions-scandal-fine/
    https://www.thedrive.com/news/27874/porsche-fined-599-million-for-its-role-in-volkswagen-dieselgate-scandal
    Tot din soft respecta si ei.
    Ca si Audi, VAG, BMW si Daimler?
    3 10
  • „Porsche merge înainte simultan cu dezvoltarea modelelor sale hibride și termice puternice”
    bullshit de PR.. meanwhile, toate modelele lor minus 911 vor fi DOAR electrice.. biax
    2 6
  • un cetatean
    https://piataauto.md/Stiri/2024/07/Seful-Volvo-da-primele-semnale-ca-ar-putea-sa-si-revada-strategia-de-a-avea-doar-masini-electrice-in-2030-desi-vanzarile-marcii-au-crescut/

    Asta ar fi cireasa de pe tort, proiectul Volvo 2030 este in pericol stimati spectatori, Matei si prietenii lui vor intra in fibrilatii in 3, 2, 1...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru