Porsche 993 Speedster, exemplar unicat creat pentru un client din Italia

de Tiberiu Safta
Luni, 19.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit oficial noul 993 Speedster, un exemplar unicat creat special pentru un client din Italia. Noul exemplar este al patrulea Speedster bazat pe vechea generație 993 a lui 911, care a ieșit din producție în urmă cu 26 de ani.

Generația 993 a lui Porsche 911 a fost produsă între 1993 și 1998. De-a lungul celor 5 ani de producție ai acestei generații, constructorul german a produs numeroase versiuni derivate. În mod oficial, însă, Porsche nu a produs niciodată o versiune Speedster bazată pe această generație, decât la cerere pentru anumiți clienți faimoși.

Până recent, au existat doar 3 exemplare Porsche 911 Speedster bazate pe vechiul 993. Unul dintre acestea a fost produs pentru Ferry Porsche, iar al doilea exemplar a fost livrat către actorul Jerry Seinfeld. Acum, Porsche tocmai a dezvăluit al 4-lea exemplar al lui 993 Speedster. Noul exemplar a fost prezentat în cadrul evenimentului Monterey Car Week din Statele Unite, iar acesta urmează să fie livrat unui designer italian.

Numele său este Luca Trazzi, iar el a contribuit activ la crearea acestui exemplar unicat. Mașina a fost produsă de către Porsche Sonderwuncsh, divizia de comenzi speciale a mărcii germane. Noul exemplar unicat are la bază vechiul Porsche 993 Carrera Cabriolet.

Pentru acest exemplar, Porsche a tăiat puțin din partea superioară a parbrizului și a adăugat și o capotă mică imediat în spatele scaunelor.

Alături de aceste modificări, exemplarul unicat mai primește jante speciale de 18 inch vopsite în negru și cu dungi galbene vizibile. Tot aici mai vedem și oglinzile desenate în stil retro, precum și faruri care integrează 4 blocuri optice separate, asemănătoare cu cele văzute la modelele contemporane ale mărcii. Mașina este vopsită în nuanța de galben Otto, fiind numită după câinele clientului italian.

Mai multe elemente ale caroseriei, cum ar fi spoiler-ul frontal, pragurile și aripile din spate sunt inspirate de vechiul Porsche 911 Turbo din generația 993. Mai mult, elementele de protecție montate înaintea roților din spate aduc aminte de modelul original 911 Speedster din 1989.

În habitaclu este vizibilă o tapițerie neagră care integrează o grafică sub forma unui steag în carouri, cu o culoare contrastantă galbenă.

Inclusiv instrumentarul analog are un fundal galben, iar volanul conține atât cusături galbene, cât și un marcaj amplasat în partea superioară și vopsit în aceeași culoare. Numele Speedster este cusut pe tetiere tot în aceeași nuanță de galben.

Sub capota noului exemplar unicat este un motor preluat de la Porsche 993 Carrera RS. Vorbim aici de un motor boxer cu 6 cilindri aspirat natural, de 3.8 litri și care dezvoltă 300 de cai putere și un cuplu de 355 Nm. Porsche nu a dezvăluit performanțele exemplarului unicat, însă modelul original Carrera RS atingea 100 de km/h de pe loc în 5 secunde și o viteză maximă de 277 de km/h. Și da, motorul este răcit cu aer, așa cum era cazul la toate versiunile acestei generații.

via Porsche

Comentarii (1)

  • P O R S C H E
    cat de tare mi se pare, sa fii bogat si totusi sa ai bun gust si finete si sa nu epatezi grosolan.. respect pt aceasta idee si creatie! e o capodopera si e genul rar de masina investitie
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru