Pininfarina Battista Targamerica: exemplar unicat cu plafon detașabil

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană Pininfarina a prezentat un exemplar unicat al modelului său de performanță electric, Battista. Acest exemplar primește un plafon detașabil și este botezat Targamerica.

În cadrul evenimentului Monterey Car Week din Statele Unite, italienii de la Pininfarina au dezvăluit un exemplar unicat special al modelului electric de performanță Battista. Noul model se numește Targamerica și, așa cum sugerează numele, primește un plafon detașabil.

Exemplarul unicat a fost creat special pentru un client norocos, care deține și un exemplar Battista coupe. Varianta cu plafon detașabil a fost transformată din concept în realitate într-un singur an. Alături de plafonul detașabil, exemplarul unicat este vopsit într-o nuanță de argintiu acompaniată de accente albastre.

De altfel, această vopsea este un omagiu adus modelului Ferrari Testarossa Spider, un exemplar unicat creat de Pininfarina în 1986 pentru Gianni Agnelli, fostul șef Fiat.

Mai mult, datorită noului plafon detașabil, portierele lui Battista Targamerica sunt reproiectate cu balamalele montate acum într-un loc convențional. Asta pentru că varianta obișnuită a lui Battista are balamalele portierelor montate în plafon.

Capota din spate a fost, de asemenea, redesenată, iar exemplarul unicat vine echipat și cu un humidor de trabucuri montat între scaune. Asta pentru că clientul care va primi această mașină este un amator de trabucuri.

Noua Pininfarina Battista Targamerica primește același propulsor electric ca varianta coupe. Mai exact, modelul de performanță italian este propulsat de 4 motoare electrice care dezvoltă în total 1900 de cai putere. În cazul variantei coupe, Battista accelerează de la 0 la 100 de km/h în 1.86 de secunde și atinge o viteză maximă de 350 de km/h.

via Pininfarina

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru